Građani pozivaju SNP da plati sudske troškove

Predstavnici građana podsjećaju da je Pokret za promjene u identičnoj situaciji prihvatio da plati sudske troškove za one građane koje je uveo u sudski spor sa EPCG, koji su, takođe, izgubili
77 pregleda 11 komentar(a)
Račun, struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Račun, struja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.11.2015. 19:55h

Predstavnici građana koji zbog izgubljenog spora sa Elektroprivredom (EPCG) treba da plate sudske troškove, očekuju da Socijalistička narodna partija (SNP) preuzme odgovornost i plati troškove građana.

U saopštenju koje su u ime 169 oštećenih građana potpisali Milan Gurešić, Radoslav Jovanović, Mile Šćekić i Rastislav Popović navodi se da se približava krajnji rok za izvršenje pravosnažnih presuda i pozivaju poslanika Nevena Gošovića da se oglasi u vezi sa ovom pravnom stvari.

"Gospodin Gošović je bio najagilniji u rješavanju penzionerskih pitanja i na tom planu dao najveći doprinos, a sada kada se radi o životu ili smri sirotinje, ćuti i ne oglašava se. Sudski troškovi su ogromni, troškovi izvršitelja takođe, što treba da plate zavedeni, neupućeni i obmanuti građani koji su pozvani da ostvare svoja prava. Oni su povjerovali narodnim zastupnicima, a danas ih ti isti narodni predstavnici izbjegavaju i ostavljaju na cjedilu", navodi se u saopštenju.

Predstavnici građana podsjećaju da je Pokret za promjene u identičnoj situaciji prihvatio da plati sudske troškove za one građane koje je uveo u sudski spor sa EPCG, koji su, takođe, izgubili.

Iz Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI) nedavno su saopštili da građanima stižu pravosnažne sudske presude, gdje je svaki građanin kažnjen sa 470 eura sudskih troškova, uz troškove izvršenja po najmanje 50 eura po potrošaču.

Na stranu oštećenih građana stao je nevladin sektor, kao i neke opozicione partije, među kojima je, kako su kazali iz PUPI, dominantno SNP.

SNP je, kako kažu iz PUPI, angažovao advokata Nikolu Bulatovića iz Podgorice da zastupa oštećene građane u parničnom postupku pred crnogorskim sudovima. Iz PUPI su rekli da je oko 220 građana podnijelo zahtjev za obeštećenje, među kojima je najveći broj penzionera i to onih sa malim primanjima.

Iz SNP-a su na pitanja "Vijesti" da li će platiti sudske troškove građanima, koji je iznos troškova i koliko je građana uključeno u spor odgovorili da SNP nije adresa za ta pitanja.

Bonus video: