Žugić: Vlada kreira adekvatan ambijent za sve investitore

Žugić je ukazao na napore koje Vlada ulaže u kreiranju adekvatnog ambijenta za sve investitore, i prenio spremnost institucija da nastave sa otvaranjem tržišta u cilju podsticanja biznisa i dinamiziranja ekonomskog rasta
1 komentar(a)
Radoje Žugić, Kristof Šoen, Foto: Ministarstvo finansija
Radoje Žugić, Kristof Šoen, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 20.11.2015. 16:08h

Vlada ulaže velike napore u kreiranju adekvatnog ambijenta za sve investitore, poručio je ministar finansija Radoje Žugić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Žugić je danas primio glavnog izvršnog direktora Hypo Alpe Adria banke, Kristofa Šoena, kako bi razgovarali na temu poslovanja u godini na izmaku i budućim pravcima saradnje.

„Ističući da je odnos dvije institucije u prethodnom peridu karakterisala konstruktivna i plodotvorna saradnja, sa mjerom zadovoljenja potreba obje strane, Žugić je naglasio značaj nastavka kooperacije sa Hypo Alpe Adria bankom, kao značajnim akterom u poslovnoj zajednici, posebno na polju jačanja podrške malom, srednjem i mikro biznisu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, u svijetlu aktuelnih dešavanja i jačanja partnerstva sa bankama koje posluju na teritoriji Crne Gore, Žugić je ukazao na napore koje Vlada ulaže u kreiranju adekvatnog ambijenta za sve investitore, i prenio spremnost institucija da nastave sa otvaranjem tržišta u cilju podsticanja biznisa i dinamiziranja ekonomskog rasta.

„Šoen je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa ministrom Žugićem i njegovim timom, i prenio zainteresovanost za njeno produbljivanje u budućim projektima“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: