Problemi radnika Košute nijesu u nadležnosti Ministarstva rada

Odbor bivših radnika obratio se Ministarstvu rada 6. maja za rješavanje pitanja neizmirenih potraživanja bivših zaposlenih iz stečajne mase, prodaji imovine ovog preduzeća, kao i o isplati naknade u visini od 500 eura po godini staža za bivše zaposlene
0 komentar(a)
Košuta, Foto: Savo Prelević
Košuta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2015. 14:54h

Problemi bivših radnika cetinjske fabrike Košuta nijesu u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja, saopštili su danas njegovi predstavnici i dodali da su dodatne informacije po tom pitanju zatražili od drugih nadležnih institucija.

Odbor bivših radnika obratio se Ministarstvu rada i socijalnog staranja 6. maja ove godine za rješavanje pitanja neizmirenih potraživanja bivših zaposlenih iz stečajne mase, prodaji imovine ovog preduzeća, kao i o isplati naknade u visini od 500 eura po godini staža za bivše zaposlene.

“Kako prisutni problemi koji su iznijeti u obraćanju bivših radnika nijesu u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja, taj Vladin resor se 20. maja i 21. jula obratio nadležnim institucijama i to Privrednom sudu, Ministarstvu ekonomije i Prijestonici Cetinje, sa zahtjevom za dostavljanjem informacije o statusu i dešavanjima vezanim za to preduzeće”, navodi se u saopštenju.

U vezi sa navedenim dopisima, kako su dodali, informaciju je 23. jula dostavilo Ministarstvo ekonomije koje je navelo da navedeni problemi nijesu u ingerenciji tog resora nego stečajnog upravnika i Privrednog suda.

“Od ostalih nadležnih institucija nijesu dostavljene informacije”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je, kako su saopštili, u komunikaciji sa predsjednikom Privrednog suda obaviješteno da će predstavnici Odbora bivših radnika preduzeća Košuta, biti primljeni u kancelariji predsjednika suda 3. avgusta.

Radnici su prethodnih dana protestovali ispred zgrade cetinjske Opštine, tražeći rješavanje njihovih problema koji traju već 20 godina.

Oni traže i povezivanje penzionog staža za vrijeme stečajnog postupka od 1996. godine do 2005.

Bonus video: