JEDINA PONUDA U ČETVRTOM TENDERU

Potpisan ugovor sa IWG-om: Prodato 56 odsto akcijskog kapitala Instituta "Simo Milošević"

Vlada je u avgustu odobrila prodaju 56,48 odsto državnih akcija u Institutu konzorcijumu IWG, kao jedinom ponuđaču na četvrtom tenderu, koji je za većinski udio ponudio nešto više od deset miliona eura
15 komentar(a)
Mediteranski centar, Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Mediteranski centar, Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.02.2019. 15:29h

Predstavnici crnogorske Vlade, Investiciono razvojnog fonda(IRF), Fonda zdravstvenog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) potpisali su danas ugovor o kupoprodaji 56,48 odsto akcijskog kapitala Instituta „Simo Milošević“, sa kompanijom International Wellness group (IWG) iz Londona.

 Iz Tenderske komisije za privatizaciju je saopšteno da je, u skladu sa odredbama ugovora, rok za ispunjenje prethodnih uslova i zatvaranje transakcije šest mjeseci od njegovog potpisivanja.

„Očekivanja su da će se sve radnje realizovati u značajno kraćem roku“, kazali su iz Tenderske komisije.

 Vlada je u avgustu odobrila prodaju 56,48 odsto državnih akcija u Institutu konzorcijumu IWG, kao jedinom ponuđaču na četvrtom tenderu, koji je za većinski udio ponudio nešto više od deset miliona eura.

 Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova, kako su naveli iz Tenderske komisije, uključuju obavezu zaključivanja ugovora o korišćenju usluga Instituta sa Fondom zdravstvenog osiguranja, pod istim uslovima iz ranijeg ugovora na period od četiri godine.

„Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova uključuju i sve neophodne dozvole relevantnih nadležnih organa vezane za zakone o zaštiti životne sredine, potpisivanje aneksa na postojeći ili zaključivanje novog ugovora sa Univerzitetom Crne Gore o zakupu objekata pod povoljnijim uslovima“, kazali su iz Tnederske komisije.

 Obaveze, kako su objasnili, uključuju i dozvole izdate od relevantnih nadležnih organa, kojim kompanija može da obavlja medicinske usluge, bavi se hotelskom, rekreativnom i uslužnom djelatnošću, vadi ljekovito blato i koristi mineralnu vodu u skladu sa mjerodavnim pravom.

„Obaveze kupca su da pripremi memorandum o saradnji sa International Hospital Groupom, specializovanom institucijom za oblast medicine, rehabilitacije i welness usluga, obezbijedi odobrenje za koncentraciju kod Agencije za zaštitu konkurencije i da uplati kupoprodajnu cijenu za akcije“, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas