Razmotriti otvaranje linije između Bara i egipatskih luka

Brajović je istakao da država Crna Gora intenzivno investira u poboljšanje ukupne saobraćajne infrastrukture i da se na taj način stiču uslovi i da Luka Bar dođe do punog izražaja
93 pregleda 1 komentar(a)
piramide Egipat, piramida, Foto: Shutterstock
piramide Egipat, piramida, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2015. 18:26h

Crna Gora i Egipat treba da razmotre otvaranje linije između Bara i egipatskih luka Portsajd i Aleksandrija, ocijenio je novoimenovani egipatski ambasador Abderahman Salaheldin, navodeći da bi ta saradnja bila veoma značajna.

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović razgovarao je sa Salaheldinom, a iz Ministarstva je saopšteno da je sastanak bio dobra prilika za razmjenu mišljenja oko unaprjeđenja saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti pomorstva.

Brajović je istakao da država Crna Gora intenzivno investira u poboljšanje ukupne saobraćajne infrastrukture i da se na taj način stiču uslovi i da Luka Bar dođe do punog izražaja.

On je kazao da su pozicija i karakteristike Luke Bar veoma povoljne, „ali je od izuzetnog značaja i zaleđe, jer od luke kreće i glavni željeznički pravac, kao i autoput koji smo počeli da gradimo“.

„Salaheldin je pokrenuo inicijativu da se razmotri otvaranje linije između egipatskih luka Portsajd i Aleksandrija i Luke Bar. On je kazao da se teret iz te dvije velike luke vozi ka čitavoj Evropi i dalje, pa bi ova saradnja sa najvećom crnogorskom lukom bila od velikog značaja“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: