Miličković traži reakciju tužioca, sutkinja smirivala Azru Jasavić

Parnica protiv EPCG u vezi preuzimanja Rudnika
303 pregleda 19 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 27.11.2018. 17:57h

U Privrednom sudu tokom polučasovne i žučne rasprave okončana je danas parnica u sporu nastalom po tužbi M&V Company, firme u vlasništvu Vasilija Miličkovića, koja kao manjinski akcionar Elektroprivrede, tužbom traži da se poništi sporna odluka Skupštine akcionara EPCG, donijeta 28. marta ove godine, o preuzimanju svih akcija Rudnika uglja AD Pljevlja.

Sudija Danijela Vukčević najavila je da će presudu donijeti u zakonskom roku od 30 dana i strankama je dostaviti poštom.

Prije završne riječi predstavnik tužioca Miličković nije ni želio da pročita novi podnesak Elektroprivrede od 26. novembra već je naglasio da njegovo podnošenje “vrijeđa zdravi razum”.

“Ovdje se radi o organizovanom kriminalu i o ovom podnesku se ne bi raspravljlo ni u Dobroti”, dodao je Miličković.

Advokatica EPCG Azra Jasavić je objasnila da se radi samo o odgovoru na podnesak tužioca podnijetom četiri dana ranije.

Sutkinja Vukčević je prokomentarisala da su i jedna i druga parnična stranka u posljednjim podnescima, ponavljali prethodno već saopštene stavove.

U završnoj riječi advokat M&V Company Milovan Milošević zatražio je da se tužbeni zahtjev usvoji u cjelosti, a advokatica EPCG Jasavić da se on „odbije u cjelosti kao neosnovan, iz razloga, što isti ničim nije dokazan“.

Pošto se radi o organizovanom kriminalu, kako je istakao Miličković, on je zatražio od sutkinje Vukčević da sa spisima predmeta upozna Specijalnog državnog tužioca (SDT).

Sutkinja Vukčević je odgovorila da će presudu donijeti u zakonskom roku, a potom SDT-u proslijediti predmet ukoliko Miličković posebnim podneskom, u međuvremenu, obrazloži taj zahtjev, a da će to svakako uraditi, po službenoj dužnosti, ukoliko tužilac naknadno podnese krivičnu prijavu.

„Osam godina već vodim rat protiv organizovane kriminalne grupe i tražim od suda da spise dostavi tužiocu“, naveo je dodatno Miličković.

Advokatica EPCG Jasavić je odgovorila da „ne želi da bude dio procesa, neutemeljenih i neosnovanih navoda koji imaju za cilj opstruranje i obustavljanje korisnog kompanijskog i opštedruštvenog procesa objedinjavanja termoenergetskog kompleksa u CG“.

„Nema potrebe za povišenim tonom. Molim Vas da snizite ton“, upozorila je sutkinja Vukčević advokaticu EPCG

„Nećemo otćutati da nas bilo ko dovodi ovdje u neki ovakav kontekst“, nastavila je Jasavić i ponovila da je preuzimanje Rudnika uglja od strane EPCG i objedinjavanje termoenergetskog komplksa „bio interes svakog građanina“.

Advokat M&V Company Milošević odgovorio je na kraju da „nema društvenog interesa ukoliko se postupa suprotno Zakonu“.

Bonus video: