"BUDI ODGOVORAN"

Evidentirano devet pritužbi

Inspektori su pritužbu da Trim bar u Pljevljima radi bez odobrenja proslijedili nadležnoj Turističkoj inspekciji, dok nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole pekare Anda u Podgorici
57 pregleda 0 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Ažurirano: 15.11.2015. 12:48h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano devet primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna kazna.

 Inspektori su pritužbu da Trim bar u Pljevljima radi bez odobrenja proslijedili nadležnoj Turističkoj inspekciji, dok nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole pekare Anda u Podgorici.

 Od ukupno devet pritužbi, koje su evidentirane od ponedjeljka, sedam nije dobilo odgovor. Te pritužbe su se odnosile na rad bez odobrenja, neprijavljene radnike, neisplaćen prekovremeni rad, neizdavanje računa i smeće.

 Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine su pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

 Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

 Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Preporučujemo za Vas