Para za sport nema u novembru

Ovaj pravilnik predviđa podjelu novca samo na osnovu javnog konkursa na kojem rok za predaju prijava ne može biti kraći od 15 dana
1 komentar(a)
euro, Foto: Shutterstock
euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2015. 20:00h

Ministarstvo prosvjete će predlog odluke o raspodjeli 2,8 miliona eura sportskim savezima i klubovima “donijeti u skladu sa Zakonom o sportu i kriterijumima Pravilnika o bližim uslovima, načinu, postupku i kriterijumima za dodjelu sredstava sportskim subjektima i kontrolu nad realizacijom programa”, najavili su iz tog resora ne precizirajući kada će se to desiti.

To je odgovoreno na pitanja “Vijesti” na koji način će biti raspoređen ovaj novac prihodovan od dijela trakse na gorivo koja je donedavno važila.

Ovaj pravilnik predviđa podjelu novca samo na osnovu javnog konkursa na kojem rok za predaju prijava ne može biti kraći od 15 dana.

Vlada je na sjednici 29. oktobra usvojila informaciju u kojoj je zaključeno da se 2,8 miliona, od dijela naknade za reprezentativni sport, podijeli sportskim savezima i klubovima najkasnije do kraja novembra ove godine. S obzirom na to da konkurs još nije objavljen, a da samo rok za predaju prijava mora da traje najmanje 15 dana, novac na ovaj način neće moći da bude podijeljen do kraja novembra.

Na osnovu neustavne naknade po litru goriva od pet centi za autoput i dva centa za reprezentativni sport, Vlada je od početka važenja 21. aprila do 19. oktobra naplatila 9,9 miliona eura, od čega je za podršku sportu 2,82 miliona. Sporna odluka je važila do 6. novembra, pa dio prihoda i za period od 19. oktobra, prema zaključku Vlade, Ministarstvo prosvjete treba da doda na ovu sumu.

Bonus video: