Vujović: Potpisivanje ugovora sa IWG naredne sedmice

Vujović je ranije kazao da bi ugovor sa IWG trebalo da bude potpisan u ponedjeljak, ali da se američko-britanski konzorcijum "nećka” i odlaže potpisivanje, zbog navodne zabrinutosti za poslovni ambijent na crnogorskom tržištu, nakon protesta Demokratskog fronta (DF) u Podgorici
1 komentar(a)
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.11.2015. 11:43h

Potpisivanje ugovora sa američko-britanskom grupom IWG o prodaji većinskog paketa akcija Instituta “Simo Milošević”, očekuje se tokom naredne sedmice, saopštio je predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović.

Vujović, zbog prisustvovanja svečanostima povodom obilježavanja Dana Prijestonice Cetinje, Radio Jadranu nije bio u prilici da saopšti više detalja, navodeći da će od ponedjeljka sve biti jasnije.

Vujović je ranije kazao da bi ugovor sa IWG trebalo da bude potpisan u ponedjeljak, ali da se američko-britanski konzorcijum "nećka” i odlaže potpisivanje, zbog navodne zabrinutosti za poslovni ambijent na crnogorskom tržištu, nakon protesta Demokratskog fronta (DF) u Podgorici.

Vujović je na pitanje o mogućem datumu potpisivanja kupoprodajnog ugovora u ponedjeljak rekao da ne zna otkud informacija da će to biti tada.

“Ne znam otkud vam informacija da će biti 16. novembra? To je sedmica koja počinje 16. novembra i tokom te sedmice očekujemo da će ugovor biti potpisan, najvjerovatnije u četvrtak”, kazao je Vujović.

On je ranije saopštio da je ugovor između Vlade i IWG pretrpio neznatne izmjene koje su usaglašene.

Vujović je saopštio da imaju dogovor sa menadžmentom Instituta da se radi kao da kompanija neće biti privatizovana.

“Sve odluke i poslovni planovi za narednu godinu donose se u redovnoj proceduri, tako da apsolutno nećemo dozvoliti da nam to prolongiranje i neizvjesnost poremeti poslovne planove ili tekuće poslovanje u Institutu”, naveo je tada Vujović.

Vlada je u avgustu odobrila prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta konzorcijumu IWG za deset miliona EUR, uz obavezu da investiraju 50 miliona EUR u roku od pet godina.

Skupština Herceg Novog je dva puta vanredno zasjedala zbog privatizacije Instituta, prvo tražeći poništenje tendera, a onda korigujući prvobitne zaključke. Sindikat Instituta ima svoje zahtjeve u slučaju prodaje Instituta koje očekuje da će budući vlasnik ispuniti.

Bonus video: