Jedan Milorad mora u Spuž, direktor ili novinar

Crna Gora godišnje dva lijeka preplati 840 hiljada, posao za VDT
64 pregleda 6 komentar(a)
Ljekovi, tablete, pilule, Foto: Shutterstock
Ljekovi, tablete, pilule, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.11.2015. 15:39h

Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI) najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, radi zloupotrebe službenog položaja odgovornih u Agenciji za ljekove, čime je oštećen budžet države i poreski obveznici.

Iz te partije su saopštili da informacije koje su uzbudile i uznemirile crnogorsku javnost, a prije svega poreske obveznike, da za dva lijeka Crna Gora godišnje preplati 840 hiljada eura, je posao za vrhovnog državnog tužioca, policijske krimi službe, i na kraju za zatvor u Spužu.

Podsjećaju da su dvije domaće firme - uvoznici ljekova, prije više od dvije godine podnijele zahtjev za registraciju tri generički ista lijeka (citostatika) imatinib. Agencija za ljekove, kako dodaju, na štetu poreskih obveznika godinama odbija rješavanje ovih zahtjeva, kako bi se pojedinci ili klanovi bogatili.

"Ako ima novca za lopove, mora imati i za regulisanje pitanja porodičnih penzija, gdje se porodice muče i gladuju jer nedostaje 250 hiljada eura. PUPI traži od poslanika, nadležnih ministarstava, policijskih tužilačkih i sudskih organa hitnu reakciju", poručili su iz te partije dodajući da jedan Milorad, da li Milorad Drljević (direktor Agencije za ljekove) ili Milorad Milošević (novinar "Vijesti) moraju ili u Spuž, ili na branje bresaka.

Bonus video: