Popović dobio krivičnu prijavu i dva miliona kredita za isti projekat

Policija podnijela krivičnu prijavu protiv Popovića zbog hotela Delfin, a državni IRF mu za tu gradnju dao kredit od dva miliona
103 pregleda 16 komentar(a)
Čedo Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Čedo Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.11.2015. 06:21h

Vlasnik firme “Carine” Čedomir Čedo Popović (59) od države je dobio krivičnu prijavu ali i milionski kredit za isti investicioni projekat - gradnju depandansa hotela “Delfin” u Bijeloj.

Vlada je preko svog Investiciono-razvojnog fonda (IRF) ove godine odobrila kredit od dva miliona eura Popovićevoj firmi “Carine”.

Kao razlog odobravanja kredita naveden je Popovićev investicioni projekat gradnje depandansa hotela “Delfin”.

Za isti taj projekat protiv Popovića je početkom aprila napisana krivična prijava, zbog gradnje bez građevinske dozvole i krivičnog djela skidanje i povreda službenog pečata i znaka.

Iz dokumenata u koje su “Vijesti” imale uvid ne može se vidjeti da li je vlasniku Carina kredit odobren prije ili poslije podnošenja krivične prijave. Jasno je samo da je odobren u ovoj godini.

Ni Popović u telefonskom razgovoru nije saopštio kad je IRF odobrio kredit njegovoj firmi.

“Tačno je da je kredit odobren za depandans hotela ’Delfin’, ali nisam siguran kada. Taj podatak posjeduju službenici u firmi”, rekao je on.

Istakao je i da ne zna šta se dogodilo sa krivičnom prijavom koja je podnijeta protiv njega.

“Nije me niko zvao iz tužilaštva i policije i ne znam šta se desilo sa krivičnom prijavom”, rekao je Popović.

“Vijesti” juče nisu mogle da dobiju komentar od direktora IRF-a Zorana Vukčevića, koji se nije javljao na telefonske pozive.

Policija u Herceg Novom 20. marta ove godine, postupajući po nalogu osnovnog državnog tužioca, izašla je na mjesto građenja depandansa, koji je dva dana ranije inspekcija zapečatila zbog gradnje bez dozvole.

"Na licu mjesta je tom prilikom zatečena veća grupa radnika, među kojima i 16 stranaca - državljana Albanije koji su izvodili radove na depandansu uprkos pečaćenju. Utvrđeno je da je investitor izgradnje depandansa firma Carine, a izvođač radova Stan Projekt", pisalo je u saopštenju UP početkom aprila.

Kako je tada saopšteno iz UP, utvrđeno je da 16 državljana Albanije boravi nelegalno u Crnoj Gori.

Pored Popovića, tada je krivična prijava podnijeta i protiv Duška Radunovića (51), vlasnika firme Stan projekt.

Bonus video: