Hypo Alpe Adria banka: Ocjene CEZAP-a nijesu osnovane

"Pozadina promjene je činjenica da smo, na transparentan i otvoren način, podijelili sa klijentima našu zabrinutost vezano za ustavnost Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure, i zadržana je mogućnost da tražimo naknadu štete, kako bi zaštitili interese Banke i njenih vlasnika"
1 komentar(a)
Hypo Alpe Adria banka, Foto: Vesko Belojević
Hypo Alpe Adria banka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.11.2015. 16:37h

Hypo Alpe Adria banka (HAAB) reagovala je na navode Centra za zaštitu potrošača (CEZAP).

Iz CEZAP-a su ranije saopštili da je Hypo Alpe Adria banka (HAAB) pripremila dvije verzije aneksa u primjeni Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure, "čime se neustavno diskriminišu klijenti i ne poštuju crnogorski bankarski zakoni".

Iz HAAB su naveli da je tačno da je, nakon prvih aneksa koji su upućeni klijentima, Banka odlučila promijeniti tekst u ugovorima.

"Pozadina promjene je činjenica da smo, na transparentan i otvoren način, podijelili sa klijentima našu zabrinutost vezano za ustavnost Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure, i zadržana je mogućnost da tražimo naknadu štete, kako bi zaštitili interese Banke i njenih vlasnika. Naglašavamo da ova promjena ne stvara nikakvu obavezu za klijente, i snažno odbacujemo najnovije tvrdnje da su ti ugovori nezakoniti. Želimo ukazati da različiti aneksi ne dovode naše klijente ni u kakvu različitu poziciju, s obzirom da je njima samo navedeno da se Banka ne slaže sa Zakonom o konverziji, ali ga, naravno, izvršava u potpunosti", saopšteno je iz HAAB.

U HAAB smatraju da izjave CEZAP-a nijesu osnovane, "i samo mogu izazvati dodatnu konfuziju među klijentima".

Bonus video: