PLAĆENI SADRŽAJ

Iskoristite priliku: Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje funtom na svjetskoj berzi

Pristalice Brexit-a (kako se popularno naziva izlazak Velike Britanije iz EU) baziraju svoj stav na mnoštvu različitih faktora
0 komentar(a)
Brexit
Brexit
Ažurirano: 12.11.2015. 09:16h

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje besplatnih 50 eura za trgovanje britanskom funtom i eurom na svjetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete da zaradite i kada vrijednosti valuta rastu ali i kada vrijednosti valuta padaju.

Iskoristite priliku i uzmite ovih besplatnih 50 eura za trgovanje ovdje.

Velika Britanija će morati do kraja 2017. godine da odluči da li će ostati članica Evropske Unije. Nekoliko velikih političkih partija u Velikoj Britaniji podržava referendum po pitanju članstva u EU a među njima su najznačajnije Konzervativna partija i Nezavisna partija Ujedinjenog kraljevstva (UKIP).

Pristalice Brexit-a (kako se popularno naziva izlazak Velike Britanije iz EU) baziraju svoj stav na mnoštvu različitih faktora. Glavni argumenti za Brexit su da EU košta previše, da je postala prevelika, da je narušila domaće politike država članica kao i nacionalni suverenitet uz gušenje poslovanja prestrogom regulativom.

Britanija se već ranije opredijelila da ne bude članica monetarne unije, zadržala je svoju nacionalnu valutu – Funtu (GBP) umjesto da usvoji novu zajedničku evropsku valutu – euro, kao i da ne bude članica Šengenskog prostora čime ne deli otvorene granice sa brojnim evropskim državama.

Ipak, trgovinski predstavnici iz SAD-a upozoravaju da će SAD imati veoma malo interesovanja za takve pregovore i da će iz trenutnih trgovinskih dogovora između EU i SAD-a, UK biti vjerovatni isključena. U tom slučaju Britanija bi izgubila šansu da se izbori za privilegovani trgovinski odnos sa SAD-om i morala bi da se suoči sa istim tarifama i drugim restrikcijama sa kojima se suočavaju zemlje u razvoju kao što su Brazil, Kina i Indija.

U posljednjih nekoliko mjeseci mogućnost da Velika Britanija izađe iz Evropske Unije stvara jak pritisak na euro i to sa dobrim razlogom. Prošle godine Škotska je održala referendum i njeni građani su odlučili da ostanu u okviru Britanije. Ipak, vrijednost funte je tada pala pod uticajem hipoteze da je moguće otcepljenje, čime je sudbina UK postala nestabilna.

Preuzmite besplatnih 50 eura za trgovanje ovdje.

Slična stvar će se vjerovatno ponoviti ukoliko Velika Britanija odluči da održi ovaj referendum. Neizvijesnost po ovom pitanju ima negativan uticaj i na vrednost evra kao i na funtu jer ako nešto tržište ne voli to je upravo neizvijesnost.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.