Telekom preduzetništvo: Prijave za start-up kompanije do 19. novembra

Direktor korporativne strategije i komunikacije Crnogorskog Telekoma, Marko Stojović, kazao je da je taj program prava prilika za mlade preduzetnike u Crnoj Gori
1 komentar(a)
telekom otkazi_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
telekom otkazi_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 11.11.2015. 12:17h

Start-up kompanije s inovativnim idejama u industriji informacionih tehnologija (IT), koje žele da razviju svoje projekte, mogu se prijaviti za hub:raum Krakov WARP u Crnoj Gori do 19. novembra, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

„Preduzetnici zainteresovani za ovogodišnje izdanje programa mogu se prijaviti na web stranici, navodi se u saopštenju.

Organizatori, kako je objašnjeno, traže timove koji stvaraju inovativne ideje u oblasti IT, interneta i mobilnih tehnologija, koji imaju jasno definisanu inovativnu ideju ili već postojeći projekat. Organizatori ne potražuju dio kapitala od učesnika.

Inicijativu su zajednički organizovali hub:raum Krakov, inovacijski centar koji je dio Deutsche Telekoma, Crnogorski Telekom i organizacija Digitalizuj.Me.

Direktor korporativne strategije i komunikacije Crnogorskog Telekoma, Marko Stojović, kazao je da je taj program prava prilika za mlade preduzetnike u Crnoj Gori.

„Uz jedinstvena znanja i stručnost koje pružaju međunarodni mentori, start-up kompanije mogu dobiti i globalnog partnera koji će im pomoći da rastu i uspiju na međunarodnom tržištu. To je inicijativa u kojoj vrijedi učestvovati", smatra Stojović.

Tokom intenzivne četverodnevne radionice, koja će trajati od 25. novembra do 28. novembara, crnogorski preduzetnici će, kako se navodi, proširiti svoje znanje i steći iskustvo u svakom aspektu koji je važan u razvijanju biznisa, zahvaljujući prisustvu stručnjaka i mentora.

„Od timova koji su pozvani da učestvuju u WARP programu, mentori i predstavnici Deutsche Telekoma će izabrati tri projekta koji će dobiti Amazon Cloud Services paket, u iznosu od pet hiljada USD po jednom paketu i priliku da se predstave na glavnom hub:raum Krakov WARP događaju naredne godine“, dodaje se u saopštenju.

Šef hub:raum-a Krakov, Jakub Probola, rekao je da se zahvaljujući WARP programu mogu posmatrati start-up kompanije koje razvijaju svoje projekte i koriste znanje koje su stekli tokom programa.

„Pružili smo podršku timovima tokom razvoja njihovih ideja za vrijeme četiri izdanja programa za ubrzanje poslovanja u Krakovu, a najbolji timovi su pozvani da budu dio inovacijskog centra. Uspjesi naših učenika dokaz su da se isplati pokretati takve inicijative", kazao je Probola.

Hub:raum Krakov WARP je jedan od najvećih akceleratorskih programa u centralnoj i istočnoj Evropi koji je osnovala grupa Deutsche Telekom u aprilu 2013. godine. Tokom četiri izdanja turbo radionica, 46 start-up kompanija iz 18 zemalja učestvovalo je u inicijativi.

Bonus video: