Dodijeljene nagrade za društveno odgovorno poslovanje

Dodjelom nagrada, kako su naveli, UPCG je nastavila praksu koju počela prošle godine, kojom ima za cilj da u javnosti promoviše primjere dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju
0 komentar(a)
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2015. 15:29h

Unija poslodavaca (UPCG) dodijelila je danas preduzećima iz Crne Gore nagrade za društveno odgovorno poslovanje (DOP) za ovu godinu.

Iz UPCG su saopštili da su dodijeljene nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, i to u kategorijama briga za zaposlene, za životnu sredinu i za zajednicu.

“Preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, dodijeljena je Glavna nagrada. Uručeno je i priznanje za napore uložene u inkorporiranje principa društvene odgovornosti u poslovanje”, navodi se u saopštenju.

Dodjelom nagrada, kako su naveli, UPCG je nastavila praksu koju počela prošle godine, kojom ima za cilj da u javnosti promoviše primjere dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

„Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane“, dodaje se u saopštenju.

Za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju, nagrađena je Societe Generale banka Montenegro kojoj je dodijeljena Glavna nagrada za ovu godinu – za poslovanje u sve tri navedene kategorije.

U oblasti Briga za zaposlene, nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobila je Luka Kortor.

U oblasti Briga za životnu sredinu, nagradu u kategoriji veliko preduzeće dobio je Crnogorski Telekom.

U oblasti Briga za zajednicu za ovu godinu, dobitnik nagrade u kategoriji malo preduzeće je PR & Media Consultancy iz Podgorice. U kategoriji srednje preduzeće nagradu je dobio Mezon iz Danilovgrada, a dobitnici nagrada u kategoriji veliko preduzeće su Adriatic Marinas iz Tivta i Telenor iz Podgorice.

Dobitnik priznanja za napore uložene u inkorporiranje principa društvene odgovornosti u poslovanju je Željeznički prevoz Crne Gore.

Javni konkurs za nagradu UPCG za DOP za ovu godinu bio je otvoren od 1. avgusta do 11. septembra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

Nagrada za DOP dodjeljuje se drugu godinu uzastopno.