Pomoć za materijalno ugroženu djecu: Ambasada Kine donirala Prijestonici 10.000 eura

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali otpravnik poslova i politički savjetnik u Ambasadi Žang Ćijang, otpravnica poslova i politička savjetnica ambasadora Li Hong i treći sekretar Song Bingčuan, razgovarano je o dosadašnjoj i budućoj saradnji
71 pregleda 0 komentar(a)
Žang Ćijang, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Žang Ćijang, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 05.11.2015. 13:10h

Delegacija kineske ambasade donirala je Prijestonici deset hiljada eura, što će biti opredijeljeno za pomoć najmlađim članovima materijalno ugroženih porodica iz Cetinja, kao i Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa delegacijom Ambasade Kine u Crnoj Gori.

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali otpravnik poslova i politički savjetnik u Ambasadi Žang Ćijang, otpravnica poslova i politička savjetnica ambasadora Li Hong i treći sekretar Song Bingčuan, razgovarano je o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Bogdanović je podsjetio na izuzetnu saradnju Prijestonice i Kine tokom prethodnog perioda.

“U tom kontekstu, on je iskazao zahvalnost na doniranoj solarnoj javnoj rasvjeti, vrijednoj 2,2 miliona eura, čija je instalacija u toku, a koja će do kraja godine biti instalirana na većini gradskog područja”, kaže se u saopštenju.

On je informisao sagovornike kako je već instalirano oko 70 odsto ukupne rasvjete, i da će radovi biti završeni do kraja godine.

Prema riječima Bogdanovića, o značaju tog projekta za Prijestonicu najbolje govori podatak da je na glavnom gradskom bulevaru mjesečna potrošnja struje u avgustu iznosila oko 350 eura, dok je u oktobru, po instaliranju rasvjete, mjesečni račun iznosio 20 eura.

On je podsjetio i na prošlogodišnju donaciju Kine obrazovnim institucijama sa Cetinja, u vidu računarske opreme.

“Predstavnici delegacije NR Kine saglasili su se sa konstatacijom o izuzetno uspješnoj saradnji sa Prijestonicom Cetinje. Oni su istakli kako ih posebno raduje što sve dosadašnje donacije već daju rezultata”, saopšteno je iz kbineta Bogdanovića.

Kineska delegacija izrazila je uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, pri čemu je najviše riječi bilo o predstojećem tenderu za gradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje.

“Tokom završnog dijela sastanka, predstavnici Ambasade Kine uručili su novčanu donaciju Prijestonici Cetinje. Kako je dogovoreno, sredstva će biti opredijeljena za pomoć najmlađim članovima materijalno ugroženih porodica iz našeg grada, kao i Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: