Societe Generale donirala 30.000 eura za 10 godina poslovanja

Donacije, u vrijednosti od po 10.000 eura namijenjene su Kliničkom centru Crne Gore, Domu zdravlja Podgorica, dok je sa Crnogorskim narodnim pozorištem nastavljena tradicionalna saradnja
80 pregleda 0 komentar(a)
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Societe Generale, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.11.2015. 12:18h

Societe Generale Grupa proslavlja 10 godina poslovanja u Crnoj Gori, a ovaj jubilej banka je odlučila da obilježi donacijama i sponzorstvom u vrijednosti od 30.000 eura.

"Nakon 10 godina poslovanja u Crnoj Gori, banka podržava privredu i stanovništvo Crne Gore 10 puta više nego u 2005. godini, kada je Societe Generale Grupa preuzela Podgoričku banku“, navodi se u saopštenju, dodajući da to potvrđuju uporedni podaci iz 2005. i 2015.

„U 2005. godini, krediti su iznosili 31 milion eura ukupno, a danas iznose gotovo 300 milona eura. Slična situacija je i sa depozitima, u 2005. godini iznosili su 40 miliona eura, a danas iznose više od 330 miliona eura. Ove brojke su potvrda visokog povjerenja privrednih subjekata i stanovništva Crne Gore u Societe Generale banku Montenegro“.

U znak zahvalnosti, Societe Generale banka Montenegro je obilježila jubilej donacijama i sponzorstvom. Donacije, u vrijednosti od po 10.000 eura namijenjene su Kliničkom centru Crne Gore, Domu zdravlja Podgorica, dok je sa Crnogorskim narodnim pozorištem nastavljena tradicionalna saradnja.

Dva CTG aparata donirana su za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo pri Kliničkom centru. Aparati će unaprijediti praćenje razvoja ploda tokom trudnoće, odnosno praćenje tonova i srčanih radnji kod beba tokom trudnoće. Domu zdravlja Podgorice donirana su dva savremena video kolposkopa. Na ovaj način, značajno će se unaprijediti ginekološka dijagnostika i doprinijeti prevenciji karcinoma grlića materice, stoji u saopštenju.

Sa CNP-om, banka je prvi put uspostavila partnerstvo još 2011, a danas je ono primjer kvalitetne saradnje biznis sektora sa kulturnim institucijama.

„Banka i Pozorište omogućili su posebnu povoljnost za klijente banke. Svim klijentima banke koji karte za pozorišne predstave budu plaćali karticama izdatim od Societe Generale banke Montenegro, pozorište će odobriti 20 odsto popusta na cijenu karata“.

Banka se takođe priključila i tradicionalnoj akciji Centralne banke Crne Gore Nedjelja štednje. Svim bebama rođenim od 31. oktobra do 6. novembra, čiji roditelji otvore štedni račun u Societe Generale banci Montenegro, biće donirano 400 eura, od kojih 200 eura daje Centralna banka, a 200 eura Societe Generale banka Montenegro.

„Svojim doprinosom, Societe Generale Grupa želi da pokaže da se strateški dugoročno opredijelila za tržište Crne Gore, pa samim tim, kao odgovoran član crnogorskog društva, nastavlja da aktivno učestvuje i pruža podršku stanovništvu kroz akcije građanske solidarnosti. U trenutku obilježavanja jubileja, ovo je i način da Banka iskaže spremnost u daljem građenju zajedničke budućnosti profesionalizmom, posvećenošću, tradicijom i timskim duhom“, navedeno je iz banke.

Banka je dobitnik nekoliko međunarodnih i nacionalnih nagrada i priznanja, među kojima su Nagrada za izuzetnost 2015. i 2012. koju dodjeljuje ugledni finansijski magazin Euromoney, kao i dva proglašenja časopisa The Banker, u izdanju Financial Times Group-e u Londonu, za Banku godine u Crnoj Gori, 2012. i 2014. Uprava Agencije za izbor najboljeg menadžera i kompaniju BiH, jugoistočne i srednje Europe proglasila je Societe Generale banku Montenegro, u julu, 2013. godine, za najuspješniju banku u regiji.

Bonus video: