Azmont Investments osniva banku u Crnoj Gori

“SOCAR je ušao u partnerstvo sa AGI sa ciljem podizanja djelovanja Azmont Investments -a u skladu sa najvećim svjetskim standardima"
139 pregleda 4 komentar(a)
Azmont investments, Foto: Azmont
Azmont investments, Foto: Azmont
Ažurirano: 03.11.2015. 16:30h

Azerbaijan Global Investments (AGI) partner je azerbejdžanske kompanija SOCAR koja gradi projekat Portonovi u Kumboru.

SOCAR taj projekat realizuje posredstvom kćerke firme Azmont investment sa kojom je u decembru 2012. godine potpisao ugovor o ustupanju projekta Portonovi na lokaciji nekadašnje vojne kasarne u Kumboru u opštini Herceg Novi.

“SOCAR je ušao u partnerstvo sa AGI sa ciljem podizanja djelovanja Azmont Investments -a u skladu sa najvećim svjetskim standardima. Postojeće partnerstvo dvije kompanije u vezi sa menažmentom kompanije Azmont Investments, ali i projekta Portonovi je neprekidno”, saopšteno je danas iz Azmont investmenta.

Istakli su da je glavni cilj kompanije AGI razvoj i implementacija investicionih projekata u van-naftnim sektorima na područjima izvan Azerbejdžana. Dodali su da je AGI osnovao azerbejdžanski investicioni holding kompanija koje investiraju u sektore finansija, građevine, nekretnina, turizma u Azerbejdžanu i drugim zemljama.

“Imajući u vidu veliko iskustvo koje kompanija AGI ima u sektoru finansija i razvojnim mogućnostima bankarskog sektora u Crnoj Gori, Azmont Investments je odlučio da osnuje banku u Crnoj Gori. Azmont Investments, kao osnivač banke, finalizovaće aktivnosti na dobijanju bankarske licence i nastaviti sa zvaničnim apliciranjem za istu ka CBCG”, navodi se u saopštenju.

Objasnil i su da sve obaveze, prava i odgovornisti SOCAR-a navedene kroz ugovor o dugoročnom zakupu potpisanim sa Vladom Crne Gore su prenesene na Azmont Investments.

“Sve relevantne odredbe i uslovi ugovora o zakupu koji su Vlade i kompanije SOCAR potpisali 10. jula 2012. godine uzete su kao osnova za ugovor koji je kasnije potpisan između SOCAR- a i Azmont Investments-a.Shodno ugovoru u dugoročnom zakupu, SOCAR će nastaviti da djeluje kao garant za Azmont Investments”, objašnjeno je u saopštenju.

Bonus video: