Prodaja placa sindikata Boksita: Čivović sam traži kupca

"Sam ću se obilaskom građevinskih firmi angažovati da nađem kupca za zemljište koje će biti na prodaju po cijeni od 180.000 eura", izjavio je „Vijestima“ Čivović
67 pregleda 2 komentar(a)
radnici Boksita, Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
radnici Boksita, Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.11.2015. 08:12h

Kupoprodaja 18,6 hiljada kvadrata atraktivnog zemljišta u vlasništvu Samostalnog sindikata Rudnika boksita u stečaju, koja se nalazi u centru Nikšića, nije obavljena u petak jer se u kancelariji javnog izvršitelja Dejana Kekovića u Podgorici, nije pojavio niko od zainteresovanih kupaca.

Povjerilac Rašo Čivović najavio je da će tražiti da se naredna prodaja u zakonskom roku zakaže već narednog mjeseca.

"Sam ću se obilaskom građevinskih firmi angažovati da nađem kupca za zemljište koje će biti na prodaju po cijeni od 180.000 eura", izjavio je „Vijestima“ Čivović.

Tokom zakazane prodaje ovlašćeni predstavnik Samostalnog sindikata Rudnika boksita u stečaju Nikola Žugić saopštio je da žele da se zemlja proda.

"Želimo da se isplati dug i tražimo rok od četiri mjeseca kako bi se eventualno pojavio kupac koji će ponuditi višu cijenu od minimalne propisane zakonom", naveo je Žugić prema zapisniku javnog izvršitelja u koji su “Vijesti” imale uvid.

Povjerioci Ambijent AGM iz Rožaja, firma koja je svojevremeno projektovala 320 stanova za radnike ovim izvršenjem prinudno treba da naplati, prema sudskoj presudi, od Samostalnog sindikata Boksita u stečaju 118.430 eura, a bivši radnik Rašo Čivović 14.900 eura. Povjeriocima se juče pridružio i bivši radnik Radoman Batrićević, koji bi trebalo od ove prodaje da naplati 6.500 eura.

Proteklih nekoliko mjeseci ova prodaja zemljišta je odgađana jer je Privredni sud prihvatio jemstvo Rudnika boksita u stečaju u iznosu od 133.330 eura, kako bi se odgodilo izvršenje nad imovinom Samostalnog sindikata kompanije i prinudna naplata duga u navedenom iznosu.

Bonus video: