Plantaže u plusu 201,11 hiljada eura

Pozitivna karakteristika poslovanja kompanije Plantaže je, prema ocjeni Odbora direktora, nastavljen trend značajnog smanjenja ukupnih troškova poslovanja, a što je, rezultat ekonomičnosti u poslovanju, kroz efikasno gazdovanje svim raspoloživim resursima, uz maksimalnu zaštitu životne sredine, postignut radom i posvećenošću zaposlenih
0 komentar(a)
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Plantaže, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2015. 16:59h

Kompanija Plantaže ostvarila je za devet mjeseci pozitivan rezultat od oko 201,11 hiljada eura, saopšteno je nakon redovne sjednice Odbora direktora preduzeća koji je usvojio rezultate poslovanja.

Odbora direktora je konstatovao da je nastavljen trend značajnog smanjenja ukupnih troškova poslovanja što je, rezultat ekonimičnosti u poslovanju, kroz efikasno gazdovanje svim raspoloživim resursima, uz maksimalnu zaštitu životne sredine, postignut radom i posvećenošću zaposlenih.

Odbor direktora je posebno ohrabren rezultatima prodaje flaširanih proizvoda i činjenicom da je primjenom i usvajanjem novih tehnologija prodaje i novom kadrovskom strukturom ovog sektora, kompanija ostvarila 14 odsto bolji rezultat za devet mjeseci ove godine u odnosu na prethodnu. Kako je saopšteno, ostvaren je prihod od oko 12,8 miliona eura od prodaje samo ovih proizvoda, a zabilježen je i trend rasta prodaje na domaćem i gotovo svim stranim tržištima u preko 30 država.

“Ovako ostvaren rezultat ima posebnu težinu jer je ostvaren u vremenu ekonomske krize, krize na tržištu vina i izuzetno agresivne konkurencije na svim tržištima”, saopšteno je iz kompanije.

Izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš je obavijestila Odbor direktora o pokazateljima poslovanja sa posebnom pažnjom na rezultate ovogodišnje berbe.

Prema njenim riječima, ovogodišnja berba je jedna od najboljih od nastanka Plantaža. Naročito su kvalitetan prinos imale autohtone sorte Vranac, Krstač, Žižak i Kratošija. Uz brojne svjetske sorte kakve su Cabernet, Merlot, Chardonnay, Pinot Blanc, Shirah, Sauvignon blanc, Petit verdo i druge, koje su takođe imale odličnu berbu, Plantaže su dobile osnovu za izuzetna vrhunska vina iz ovogodišnje berbe. Ukupno je ubrano oko 19,69 miliona kilograma vinskog i stonog grožđa što je čak 40 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Takođe, kako je saopšteno, odličan i po kvalitetu i kvantitetu bio je rod stonog grožđa (ubrano je oko 2,63 miliona kilograma, 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu) i breskve i nektarine, koje je ubrano oko 1,34 miliona kilograma, što je 22 odsto više u odnosu na prošlu godinu i predviđeni plan, pa se i ovdje ostvario odličan poslovni rezultat jer je cjelokupan prinos realizovan na tržištu.

Pozitivna karakteristika poslovanja kompanije Plantaže je, prema ocjeni Odbora direktora, nastavljen trend značajnog smanjenja ukupnih troškova poslovanja, a što je, rezultat ekonomičnosti u poslovanju, kroz efikasno gazdovanje svim raspoloživim resursima, uz maksimalnu zaštitu životne sredine, postignut radom i posvećenošću zaposlenih.

Odbor direktora je posebno ohrabren rezultatima prodaje flaširanih proizvoda i činjenicom da je primjenom i usvajanjem novih tehnologija prodaje i novom kadrovskom strukturom ovog sektora, kompanija je ostvarila 14 odsto bolji rezultat za devet mjeseci ove godine u odnosu na prethodnu i da je ostvaren prihod od oko 12,8 miliona eura od prodaje samo ovih proizvoda, kao i da je ostvaren trend rasta ove prodaje na domaćem i gotovo svim stranim tržištima u preko 30 država.

“Ovako ostvaren rezultat ima posebnu težinu jer je ostvaren u vremenu ekonomske krize, krize na tržištu vina i izuzetno agresivne konkurencije na svim tržištima”, saopšteno je iz kompanije.

“Zadovoljni smo rezultatima poslovanja kompanije u prvih devet mjeseci ove godine. Rezultati su prema svim pokazateljima snažno opravdali povjerenje koje je Odbor imao prema viziji i strategiji menadžmenta, bez obzira na uobičajeno negativan rezultat karakterističan za poslovanje vinogradarsko-vinarske branše u prvom dijelu godine kada su povećani troškovi a smanjeni prihodi”, rekao je predsjednik odbora direktora preduzeća, Veselin Vukotić.

Odbor očekuje da se pozitivan rezultat poslovanja poveća do kraja godine, čime će se u potpunosti potvrditi da su na pravom putu, sa jasnom poslovnom strategijom usmjerenom ka dugoročnom i stabilnom rastu i razvoju kompanije, ka ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata i daljem jačanju vodeće pozicije koju proizvodi Plantaža imaju na crnogorskom i tržištu regiona, kao i sve značajnijem mjestu aktera na međunarodnom tržištu vina i vinskih proizvoda.

Bonus video: