Potpisan Sporazum o saradnji između Uprave za kadrove i Unije poslodavaca

Vuksanović i Vuković su kazale da će buduća saradnja UZK i UPCG biti realizovana kroz aktivnosti koje su definisane posebnim ciljevima Sporazuma
320 pregleda 1 komentar(a)
Uprava za kadrove, Foto: Luka Zeković
Uprava za kadrove, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2015. 14:39h

Direktorica Uprave za kadrove Crne Gore (UZK) Svetlana Vuković i predsjednica Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Svetlana Vuksanović, potpisale su Sporazum o saradnji između UPCG i UZK.

"U interesu razvoja postojeće saradnje između privatnog i javnog sektora, Sporazum počiva na opredjeljenju potpisnica da zajedničkim aktivnostima, zasnovanim na partnerstvu UZK i UPCG, dodatno unaprijede rad institucija-potpisnika i njihovih partnera, te pomognu uspostavljanju modernog poslovnog ambijenta koji doprinosi stvaranju savremenog društva", navodi se u zajedničkom saopštenju UZK i UPCG.

Vuksanović i Vuković su kazale da će buduća saradnja UZK i UPCG biti realizovana kroz aktivnosti koje su definisane posebnim ciljevima Sporazuma.

"Ti ciljevi su: implementacija i razvoj saradnje u oblasti upravljanja ljudskim resursima, obuke i stručnog osposobljavanja i usavršavanja; jačanje saradnje usmjerene na upoznavanje sa reformom sistema upravnog postupka i novih upravnih procedura i njegovom implementacijom, prenosu znanja, iskustava i najbolje prakse i drugih obostrano korisnih pitanja, a u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom", saopšteno je iz UZK i UPCG.

Saradnja UZK i UPCG će, između ostalog, uključivati: pružanje stručnih konsultantskih usluga iz oblasti razvoja i unapređenja kadrovskih potencijala; sprovođenje analiza i istraživanja, pomoć u razvoju metodologija i pravila za obuke, trening materijala i programa za trening trenera; organizaciju tematskih treninga, seminara i radionica, kao i zajedničkih okruglih stolova vezano za potrebu unapređenja znanja, vještina i sl; pripremu zajedničkih projekata i programa.

Dokumentom je precizirano da UZK i UPCG odrede svog službenika za koordinaciju aktivnosti koje su definisane kao predmet obostranog interesovanja institucija potpisnika.

Bonus video: