Azmont: Pizzarotti glavni izvođač radova rizorta Portonovi

“Kompanija trenutno realizuje projekte u Evropi, Americi, zemljama Golfskog zaliva, jugoistočnoj Aziji i sjevernoj Africi”, kazali su iz Azmont Investmentsa
364 pregleda 3 komentar(a)
Portonovi, Foto: Slavica Kosić
Portonovi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.10.2015. 11:57h

Kompanija Impresa Pizzarotti & C. S.P.A. biće novi glavni izvođač radova rizorta Portonovi, saopšteno je iz Azmont Investmentsa. “Impresa Pizzarotti izabrana je u transparentnom tenderskom procesu i jedna je od brojnih zainteresovanih kompanija koja je učestvovala na tenderu i ponudila svoju ekspertizu za izvođenje radova rizorta Portonovi u Kumboru”, navodi se u saopštenju. Pizzarotti, italijanski izvođač radova osnovan 1910. godine, ima veliko međunarodno iskustvo u izgradnji visokoluksuznih rezidencija, hotela i multifunkicionalnih projekata širom svijeta. “Kompanija trenutno realizuje projekte u Evropi, Americi, zemljama Golfskog zaliva, jugoistočnoj Aziji i sjevernoj Africi”, kazali su iz Azmont Investmentsa. Iz Pizzarottia su saopštili da su ponosni što će imati priliku da rukovode građevinskim radovima jedinstvenog projekta, jednog od najprestižnijih na Mediteranu. "Prenijećemo naše znanje i iskustvo kada je u pitanju menadžment građevinskih radova, kvalitet i organizacija posla, kako bi projekat bio uspješan. Radujemo se ovom izazovu”, rekli su predstavnici Pizzarottia.

Iz Azmont Investmensta su naveli da kompanija Pizzarotti ima veliko iskustvo i reference u menadžmentu izgradnje nekretnina i da se veoma uspješno pozicionirala širom svijeta. “Vjerujemo da će njihovo iskustvo dodatno osnažiti rizort Portonovi i unijeti novu dinamiku u gradnji jedinstvenog rizorta na kome radimo sa brojnim partnerima”, kazali su predstavnici Azmont Investmentsa. Oni su najavili da se intezivni radovi na Portonovi rizortu nastavljaju. "Zemljani i radovi na marini su u toku, dok su pripremni radovi terena za prvi One&Only Hotel u Evropi pri kraju", zaključuje se u saopštenju.

U javnosti ne prestaje sumnja da se prvo grade vile, da bi se njihovom prodajom obezbijedio novac za gradnju hotela. Tačno prije godinu, tadašnji izvršni director Azmont Investmentsa Server Birkan je kazao da nije cilj gradnja apartmana i njihova prodaja prije nego što se oni završe, već da žele da prvo izgrade hotel i marine kako bi stvorili potražnju za ovim kompleksom u cijelom svijetu, pogotovo u zahtjevnom jet set-u.

Projekat Portonovi zvanično je započet u avgustu 2013. godine. Državna naftna kompanije Republike Azerbejdžana SOCAR je Kasarnu Kumbor dobila na tenderu u 90- to godišnji zakup , a Azerbejdžanci su se obavezali da će uložiti 258 miliona eura kako bi taj lokalitet pretvorili u elitno turističko naselje.

Tada je najavljeno da će do maja 2016. biti završen kompleks, prvi "One and only" hotel u Evropi, sa 111 luksuznih soba, apartmana, vila i Henri Chenot Spa centrom, marinom sa 220 vezova, restoranima i plažnim barovima, bulevarima, plažnim i kantri klubovima, luksuznim vilama...

Pola milijarde eura se ne pominje

Početkom mjeseca predstavnici Azmont Investments-prilikom posjete vladinih zvaničnika gradilištu u Kumboru saopštili su da prema ugovoru o dugoročnom zakupu, planirana investicija za period od četiri godine, do naredne godine je 52 miliona eura, odnosno za period od osam godina, do 2020. godine je 258 miliona eura.Investiranje od pola milijarde eura u Portonovi, koje je u januaru prošle godine najavio Džejms Vilson, izvršni direktor “Azmonta”, sada se ne pominje.

Bonus video: