Proverite koliko možete da zaradite sa ovih 50eura trgujući cijenom akcija Alibabe

Alibaba je nedavno ponudila 4.3 milijarde evra za kupovinu Youku Tudou-a, kompanije koja je kineski ekvivalent Youtube-u, sa ciljem da proširi svoju sferu poslovanja izvan on-line maloprodaje
53 pregleda 1 komentar(a)
FXlider, Foto: FXLider
FXlider, Foto: FXLider
Ažurirano: 29.10.2015. 08:55h

FXLider, svim čitaocima Vijesti koji žele da se oprobaju u berzanskom trgovanju, daje besplatnih 50€ za trgovanje cenom akcija Alibabe na svetskoj berzi, jedinoj berzi gde možete da zaradite i kada cene akcija rastu ali i kada cene akcija padaju.

Prijavite se i uzmite 50€ ovde.

Od novembra prošle godine do septembra 2015. cena akcija kompanije Alibaba je pala 52,50% kao posledica zabrinutosti zbog usporavanja ekonomskog rasta Kine. Međutim od septembra do danas cena akcija je uspela da ostvari rast od čak 38% i trenutno se kreće oko 70 dolara.

Alibaba je nedavno ponudila 4.3 milijarde evra za kupovinu Youku Tudou-a, kompanije koja je kineski ekvivalent Youtube-u, sa ciljem da proširi svoju sferu poslovanja izvan on-line maloprodaje. Prema rečima predstavnika kompanije objavljena je neobavezujuća ponuda za kupovinu preostalih 82% akcija kompanije koje još uvek nisu u vlasništvu Alibabe. U maju 2014. godine Alibaba je već kupila 18% akcija Youku Tudou-a za 1.2 milijarde evra i uz ovu kupovinu postala bi apsolutni vlasnik.

’Cena akcija je porasla 2.9% odmah nakon objave ove vesti i dodatnih 2.9% nakon što je objavljeno pismo u kome se Alibaba obraća svojim akcionarima uz ohrabrujuće analize budućnosti kompanije. Prema rečima jednog od direktora kompanije, Alibaba će uskoro otvoriti svoje kancelarije u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj i na taj način prevazići usporavanje ekonomije u Kini’, navode iz FXLider-a.

Alibaba takođe pokušava da proširi svoje poslovanje i na usluge, kupujući delove kompanija kao što su Didi Kuaidi, kineski rival Uber-u ili američka aplikacija za video pozive Tango, dok u isto vreme lansira i sopstvene proizvode u sektoru on-line bankarstva. U avgustu ove godine, nakon manje od 12 meseci od izlaska na berzu je objavljen i otkup akcija u visini od 4 milijarde dolara kao podsticaj rastu akcija.

I pored trenutnih pozitivnih trendova, kineski gigant on-line prodaje je pod ponovnim pritiskom ove godine zbog sumnje o prodaji falsifikovane robe i sada lobira kako bi ostao van crne liste američkih trgovinskih predstavnika. Štaviše, postoje ozbiljne kritike i iz same tekstilne industrije, Burberry i Adidas već su negodovali zbog ponude lažne robe koja se može naći na platformi ove komapnije. Pritisak na Alibabu dolazi i od strane kineskih vlasti upravo zbog falsifikata koji su uključeni u ponudu.

Prijavite se i uzmite 50€ ovde.

’Neki stručnjaci smatraju da bi zloglasno marketinško ponašanje moglo negativno da utiče na vrednost akcija Alibabe, međutim poslednje analize ekonomista ukazuju da bi cena akcija mogla u narednoj godini ipak da dostigne 89.14 dolara’, kažu u FXLider-u.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Bonus video: