Prihodi Telenora pali šest odsto

„Ekonomsko okruženje u Crnoj Gori je i u trećem kvartalu bilo puno izazova, što se odrazilo na cjelokupno tržište telekomunikacija, kao i na naše finansijske rezultate“, navela je Steiner u saopštenju
60 pregleda 5 komentar(a)
Telenor Crna Gora, Foto: Luka Zeković
Telenor Crna Gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.10.2015. 11:48h

Prihod Telenora Crne Gore u trećem kvartalu ove godine iznosili su 18,8 miliona eura i bili su šest odsto manji u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci o poslovanju.

Generalni direktor kompanije, Sandra Steiner, kazala je da se baza pretplatnika u tom periodu povećala tri odsto u odnosu na uporedni period prošle godine.

„Ekonomsko okruženje u Crnoj Gori je i u trećem kvartalu bilo puno izazova, što se odrazilo na cjelokupno tržište telekomunikacija, kao i na naše finansijske rezultate“, navela je Steiner u saopštenju.

Ona je kazala da nepredvidivi pravni okvir i dalje predstavlja prepreku daljem razvoju poslovanja.

„Uprkos tome, ostali smo posvećeni tržišnom razvoju i uspjeli smo da ostvarimo dobre finansijske rezultate slušajući potrebe svojih korisnika i nastojeći da im pružamo kvalitetne i raznovrsne usluge“, rekla je Steiner.

U skladu s tim, kako je dodala, kompanija je nastavila da ulaže u mrežne kapacitete i postala prvi i jedini operator u Crnoj Gori koji pruža usluge 4G interneta u romingu pomoću 4G/LTE roming servisa.

S obzirom na to da telekomunikacije predstavljaju snažan pokretač savremenog digitalnog društva, Telenor će, kako je najavila, nastaviti sa uvođenjem inovacija koje obezbijeđuju vrhunsko korisničko iskustvo.

Telenor grupa danas je objavila finansijske rezultate za treći kvartal.

Bonus video: