Herceg Novom iz Konavala stiže 50 litara vode u sekundi

Herceg Novi sada raspolaže sa 280 l/sec ( iz Regionalnog vodovoda,lokalnih izvorišta Opačica i Mojdež i iz Konavala), što bi, kako je kazala Đakovićeva bilo dovoljno za nesmetano snabdijevanje, ali da je zbog dotrajale mreže i gubitaka, Vodovod bio prisiljen da uvede restriktivno vodosnabdjevanje
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2015. 14:38h

Nakon priključenja na lokalno izvorište Ljuta u Konavlima potrošači u Herceg Novog imaju dodatnih 50 litara vode u sekundi, što znači da će i restrikcije biti znatno blaže, kazala je na današnjoj (ponedjeljak) konferenciji za novinare vd direktorica DOO „Vodovod i kanalizacija“ Jelena Đaković.

Podsjećamo da je prije šest dana , zbog remonta HE Dubrovnik , iz sistema Plat najvećem bokeljskom gradu obustavljen dotok 450 litara vode u sekundi. Zato su uvedene restrikcije u vodosnabdjevanju, pa potrošači dnevno imaju vodu samo dva puta po četiri sata. Dijelovi grada bliži morskoj obali vodu imaju 24 sata , kao i Bijela i Kamenari, dok naselja Crveni krst i Topla dva, dnevno dobijaju vodu samo po dva sata u jutarnjem i večernjem terminu. Razlog je prema riječima Đakovićeve , mali kapacitet rezervoara Bajer koji vodom snabdjeva te dijelove grada.

Herceg Novi sada raspolaže sa 280 l/sec ( iz Regionalnog vodovoda,lokalnih izvorišta Opačica i Mojdež i iz Konavala), što bi, kako je kazala Đakovićeva bilo dovoljno za nesmetano snabdijevanje, ali da je zbog dotrajale mreže i gubitaka, Vodovod bio prisiljen da uvede restriktivno vodosnabdjevanje.

Na osnovu usmenih razgovora sa predstavnicima HE Dubrovnik, u hercegnovskom Vodovodu očekuju, da će remont postrojenja potrajati do 5. novembra, pet dana kraće od najvaljenog, poslije čega će biti normalizovano vodosnabdjevanje u najvećem bokeljskom gradu.

Galerija

Bonus video: