Dostavili urbanističko tehničke uslove za rekonstrukciju hotela Metalurg

“Ulaganje će vjerovatno biti oko tri miliona eura, ali s obzirom da će vjerovatno papirologija oko dobijanja dozvole potrajati do Nove godine nije realno očekivati zbog sezone da počinjemo sa radovima prije septembra naredne godine”, smatra Vukalović
110 pregleda 0 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.10.2015. 13:44h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma dostavilo je kompaniji Lighthouse of Montenegro urbanističko tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju bivšeg hotela Metalurg u Igalu, koji je izgrađen prije 34 godine.

“Nakon petogodišnjeg čekanja opštinske administracije na plansku dokumentaciju, konačno se krenulo sa mrtve tačke. Sada kada nam je Ministarstvo izdalo urbanističko tehničke uslove prema njima ćemo definisati projekat i raditi na dobijaju građevinske dozvole za Lighthouse", kazao je za Radio Jadran izvršni direktor kompanije, Jovan Vukalović.

Rekonstrukcijom su obuhvaćena posljednja dva sprata bivšeg Metalurga, nadogradnja za dva luksuzna apartmana, kao i velike terase za restoran.

Hotel će imati konferencijsku salu i spa, biće standarda četiri zvjezdice, sa ukupno 105 smještajnih jedinica.

Prema riječima Vukalovića, namjera je da to bude gradski hotel koji će biti otvoren cijele godine.

“Ulaganje će vjerovatno biti oko tri miliona eura, ali s obzirom da će vjerovatno papirologija oko dobijanja dozvole potrajati do Nove godine nije realno očekivati zbog sezone da počinjemo sa radovima prije septembra naredne godine”, smatra Vukalović.

Hotel Lighthouse, stari Metalurg, bio je sindikalno odmaralište, a nakon privatizacije i djelimične adaptacije danas predstavlja značajan dio turističke ponude Herceg Novog.

Bonus video: