Svjetska banka partner u reformskim procesima Crne Gore

“Dogovoreno je da Ministarstvo zdravlja i SB u narednom periodu zajednički osmisle investiticione projekte koji će doprinijeti unaprijeđenju sektora zdravstva”, dodaje se u saopštenju
1 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Zoran Đurić
Radoje Žugić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.10.2015. 15:05h

Svjetska banka (SB) partner je u reformskim procesima Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija, Radoja Žugića, sa predstavnicima te finansijske institucije.

Iz Ministarstva su saopštili da se Žugić sastao sa direktorom SB za zemlje jugoistočne Evrope, Ellen Goldstein i šefom Kancelarije za Bosnu i Hercegovinu (BiH) i Crnu Goru, Tatianom Proskuryakovom.

“U nastavku koordinacije sa predstavnicima SB na temu reformskih procesa u oblasti poreske administracije i zdravstva, kao i konkretnih projekata koji su započeti u saradnji sa ekspertima SB-a, sagovornici su se osvrnuli na do sada postignute rezultate, kao i potrebu definisanja još efikasnijih modela saradnje, kako u oblasti finansiranja tako i operativnog sprovođenja definisanih projekata”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Goldstein je kazala da je tim SB spreman da nastavi sa pružanjem tehničke podrške reformi zdravstva i da u dijelu finansiranja konkretnih porojekata, prioritet daju tradicionalnim vidovima pomoći.

“Dogovoreno je da Ministarstvo zdravlja i SB u narednom periodu zajednički osmisle investiticione projekte koji će doprinijeti unaprijeđenju sektora zdravstva”, dodaje se u saopštenju.

Kada je riječ o projektu čije cilj jačanje kapaciteta poreske administracije i kreiranje u potpunosti integrisanog IT sistema, kao poluga uspješnog i efikasnog rada Poreske uprave (PU), Žugić je podsjetio na važnost nastavka saradnje sa espertima SB, kako bi se proces reforme u tom dijelu zaokružio i garantovao uspjeh implementacije.

Bonus video: