Kadru SDP-a opet čelo Morskog dobra, Đurović po volji i DPS-u

Zvanično nije objavljeno da je Đurović razriješen sa funkcije budvanskog sekretara za finansije
160 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Đurović, Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Mihailo Đurović, Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.10.2015. 09:31h

Predsjednik budvanskog odbora SDP-a Mihailo Đurović imenovan je za direktora javnog preduzeća Morsko dobro, odlučila je sinoć Vlada.

Bez obzira na to što se spekulisalo da će čelo preduzeća preuzeti DPS, Morsko dobro ostaje u rukama partije Ranka Krivokapića. Iz SDP-a je nedavno saopšteno da vladajuća koalicija DPS - SDP na državnom nivou “suštinski više ne postoji” te da je “Vlada već tehnička” nakon odgovora DPS-a da Ivan Brajović iVujica Lazović ostaju u izvršnoj vlasti.

Zvanično nije objavljeno da je Đurović razriješen sa funkcije budvanskog sekretara za finansije. Budvanska kasa je u njegovim rukama deceniju. Protiv dva gradonačelnika Budve, od kojih je Lazar Rađenović u zatvoru, vodi se postupak zbog sumnjivih poslova na štetu Opštine.

Đurović se nije javno oglašavao nakon raskida koalicije DPS-SDP u tom gradu, a slovi za osobu po volji DPS-u.

Đurović, koji je u rodbinskim odnosima sa rektorkom Univerziteta Crne Gore Radmilom Vojvodić, zagovornik je da Petrovac bude opština, član je Upravnog odbora FK Petrovac i predsjednik Južne fudbalske regije.

Vlada je 20. avgusta razriješila dužnosti dugogodišnjeg direktora Morskog dobra Rajka Barovića, koji je tu poziciju preuzeo kao kadar SDP-a, nakon što se nagodio saTužilaštvom u okviru instituta odloženog krivičnog gonjenja. Barović je pristao da plati sedam hiljada eura u dobrotvorne svrhe, da ga Specijalno tužilaštvo ne goni krivično zbog nezakonitog davanja plaža u zakup.

Bonus video: