PUPI predlaže dobrovoljni fond za zapošljavanje 100.000 nezaposlenih

„Tako frustrirani i bolesni, oni vrlo često oduzimaju sebi živote i na taj način skraćuju sopstveno mučenje. Na samoubistva se opredjeljuju ne samo nezaposleni koji nemaju sredstava i uslova za život, već i zaposleni koji su pali u dužničko ropstvo“, kazao je Laketić
0 komentar(a)
rukovanje, posao, Foto: Shutterstock.com
rukovanje, posao, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.10.2015. 12:45h

Mjesni odbor Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI) podgoričkog naselja Stari aerodrom predložio je da se formira dobrovoljni fond, koji bi omogućio lakše zapošljavanje više od 100 hiljada nezaposlenih, posebno preko deset hiljada visokoobrazovanih mladih.

„Nas 50 članova i simpatizera PUPI-a spremni smo da izdvajamo mjesečno po 100 eura u taj fond, dok bi oni s većim penzinerskim primanjima trebalo da izdvajaju i više. U fond bi novac mogli uplaćivati i dobrostojeći poslodavci“, naveo je u saopštenju član Mjesnog odbora PUPI-a, Dragomir Laketić.

On je kazao da veliki broj nezaposlenih, posebno mladih, živi u bijedi, preživljava uz pomoć roditelja i nema uslova za formiranje porodice.

„Tako frustrirani i bolesni, oni vrlo često oduzimaju sebi živote i na taj način skraćuju sopstveno mučenje. Na samoubistva se opredjeljuju ne samo nezaposleni koji nemaju sredstava i uslova za život, već i zaposleni koji su pali u dužničko ropstvo“, kazao je Laketić.

On je kazao da zbog svega toga Mjesni odbor PUPI-a traže zapošljavanje nezaposlenih u skladu sa Zakonom.

„Mi ne tražimo da se, u prvom redu, zaposle naša djeca, već da se zaposle nezaposleni u skladu sa Zakonom“, poručio je Laketić.

Bonus video: