Obradovićeva ponovo tužila KAP

"Prioritet mi je da dokažem da radnici KAP-a imaju pravo na korišćenje godišnjih odmora”, saopštila je "Vijestima" Obradovićeva
61 pregleda 1 komentar(a)
Sandra Obradović, Foto: Savo Prelević
Sandra Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2015. 05:49h

Predsjednica Sindikata Kombinata aluminijuma, Sandra Obradović tužila je Privrednom sudu tu kompaniju od koje traži isplatu nadoknade za godišnje odmore u KAP-u.

Prekjučerašnje ročište odgođeno je za 10. novembar. Postupajući sudija u ovoj parnici je Milica Popović.

"Prioritet mi je da dokažem da radnici KAP-a imaju pravo na korišćenje godišnjih odmora”, saopštila je "Vijestima" Obradovićeva.

Ona traži nadoknadu za godišnje odmore koji nijesu realizovani u drugoj polovini 2013. godine, 2014. godini, i prva tri mjeseca 2015. godine. Od uvođenja stečaja u KAP 8. jula 2013. godine radnicima nije dozvoljeno korišćenje godišnjih odmora, što je više puta javno saopštio stečajni upravnik Veselin Perišić.

Obradovićeva je dobila otkaz u KAP-u sredinom prve polovine 2015. godine kada je poslodavcu zbog reorganizacije cjeline Transport i skladište, navodno, prestala potreba za njenim radom. Ona tvrdi da je otkaz dobila zbog svog sindikalnog djelovanja i borbe za radnička prava u KAP-u.

Privredni sud nije uvažio njen tužbeni zahtjev da je nezakonito ostala bez posla, već ga je odbio. U tom sporu je presudila sudija Jelka Drašković Vojvodić.

Bonus video: