Solana "Bajo Sekulić": Za zalihe soli zainteresovana dva ponuđača

Osim oglasa za prodaju zaliha soli u krugu fabrike, stečajna uprava je početkom mjeseca raspisala i novi tender za prodaju cjelokupne imovine preduzeća po početnoj cijeni od 149 miliona eura, koji ističe u ponedjeljak
280 pregleda 1 komentar(a)
Solana, Foto: Arhiva Vijesti
Solana, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.10.2015. 13:43h

Na oglas za prodaju oko tri hiljade tona soli ulcinjske Solane "Bajo Sekulić", koja je lagerovana u krugu fabrike, dostavljene su dvije ponude.

Stečajni upravnik, Ognjen Jovović, saopštio je agenciji Mina-business da je jedan ponuđač dostavio ponudu za 200 do 300 tona soli, a drugi do 100 tona.

"To je ukupno između 300 i 400 tona. Odluka će biti doniijeta u skladu sa uslovima oglasa, najvjerovatnije u narednih par dana“, kazao je Jovović.

Cijena predviđena oglasom po toni iznosila je 39 eura bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Jovović je rekao da su oba ponuđača ponudila cijenu koja je početna, u skladu sa uslovima oglasa.

On je ocijenio da treba rješavati zalihe soli koje se nalaze u krugu fabrike.

Osim oglasa za prodaju zaliha soli u krugu fabrike, stečajna uprava je početkom mjeseca raspisala i novi tender za prodaju cjelokupne imovine preduzeća po početnoj cijeni od 149 miliona eura, koji ističe u ponedjeljak.

Jovović je rekao da još nema zainteresovanih.

"Niko me nije zvao ni pitao, kao ni na jednoj od dosadašnjih prodaja. Ne očekujem da se može nešto spektakularno dogoditi", zaključio je Jovović.

U kompaniju je 2005. godine uveden programirani stečaj zbog duga od 13 hiljada EUR, a šest godina kasnije i klasični, koji je rezultirao otpuštanjem svih radnika.

Krajem maja propala je i 12. licitacija za prodaju cjelokupne imovine Solane po cijeni od 169 miliona EUR, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore preuzelo je početkom septembra u jednogodišnji zakup imovinu Solane "Bajo Sekulić".

U cilju zaštite biodiverziteta, Nacionalni parkovi će preduzimati potrebne mjere i radnje kako bi se održao i unaprijedio uspostavljeni ekosistem u zakupljenom području.

Bonus video: