Rudari se nadaju početku proizvodnje kad u Bokiste dođe Pejović

Naredni zbor rudari najavljuju nakon sastanka sa Pejovićem
58 pregleda 9 komentar(a)
Rudnici Boksita, Foto: Svetlana Mandić
Rudnici Boksita, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.10.2015. 11:55h

Nikšićki rudari nadaju se nadaju da će nakon preuzimanja Boksita od strane Veselina Pejovića, vlasnika firme Uniprom metali, sa novim vlasnikom uspjeti da se dogovore o početku proizvodnje i uposlenju što većeg broja radnika. U tome će im, kako su kazali, pomoći predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić.

“Kazao nam je da će do kraja mjeseca radnici dobiti sva potraživanja i da će biti potpisan ugovor sa Pejovićem. Jovanić će pokušati da bude medijator sastanka sa Pejovićem sa kojim očekujemo da razgovaramo jer se radi o našoj budućnosti u Boksitima. Sudija je optimista povodom nastavka proizvodnje, a očekujemo i da će veliki broj radnika imati posao kod novog vlasnika“, kazao je ispred predstavnik Samostalnog sindikata radnika Nikola Žugić, nakon zbora radnika u upravnoj zgradi.

Predsjednik Sindikata radnika lija Đilas kazao je da zaposleni i dalje ne znaju kakva je njihova sudbina, ali da će zahtijevati upošljavanje svih preostalih 188 radnika.

Naredni zbor rudari najavljuju nakon sastanka sa Pejovićem.

Uniprom metali je jedina firma koja je dostavila ponudu na tender za prodaju imovine Boksita po početnoj cijeni od5,39 miliona eura.

Bonus video: