Meljine u rukama Vlahovićeve

Sudija Milica Vlahović vodiće predmet za Meljine kompleks, koji je nedavno Apelacioni sud oduzeo Jovaniću
2513 pregleda 0 komentar(a)
Jovanić tri putao pokretao stečaj: Meljine, Foto: Slavica Kosić
Jovanić tri putao pokretao stečaj: Meljine, Foto: Slavica Kosić

Sedmi stečajni sudija Privrednog suda Milica Vlahović, imenovana za tu funkciju početkom ove godine, dobila je da vodi predmet Meljine kompleks u stečaju, koji je nedavno odlukom Apelacionog suda oduzet predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću.

Vlahovićeva je u februaru 2018. godine, kao parničaraka, imenovana za sutkinju Privrednog suda nakon što je bivša sutkinja tog suda Marijana Pavićević otišla u Apelacioni sud. „Vijesti“ nezvanično saznaju da je Vlahovićeva u Privredni sud lani došla na zahtjev Jovanića. Vlahovićeva je prošle godine bila parnični sudija u Privrednom sudu i za stečajnu sutkinju je dodatno imenovana, prema informacijama “Vijesti”, zbog povećanog priliva predmeta u tom sudu. Iz Poreske uprave tokom 2019. godine najavljeno je pokretanje dodatnih 1.500 stečajnih predmeta ili tri puta više u odnosu na sve prethodne godine pojedinačno. Jovaniću je stečajni predmet za Meljine kompleks, firmom kojom gazduju firme iz Atlas grupacije Duška Kneževića, oduzet nakon što je Apelacioni sud prethodno dva puta rušio odluke Jovanića o pokretanju stečaja nad tom kompanijom.

Jovanić je i treći put ekspresno donio odluku o pokretanju stečaja, ali nakon što su iz Atlas grupe podnijeli protiv njega krivičnu prijavu, on je i sam smatrao da treba da bude izuzet iz ovog predmeta što je Apelacioni sud u konačnom i odlučio.

Pokretanje stečaja u Meljine kompleksu je tražila izvršna direktorica tog stečajnog dužnika Olivera Mihajlović Elez, zbog nemogućnosti da naplati svoje bruto zarade u iznosu od 19.040,28 eura, a koje se odnose na period od oktobra 2016. do juna 2018. godine.

Privredni sud je utvrdio da su računi dužnika bili “u blokadi za iznos od 357.444,93 eura, u periodu dužem od 800 dana neprekidno”, te da su postojali razlozi za pokretanje stečaja.

Bonus video: