Čelnici da prestanu da krčme imovinu Opštine Ulcinj

Batrićević tvrdi i da je polovina novca od prodatih parcela uplaćena Vladi za izmirenje duga Opštine Ulcinj, dok je druga polovina iskorištena za izmirenje zaostalih zarada zaposlenima u lokalnoj upravi
76 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Batrićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Nikola Batrićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 15.10.2015. 12:51h

Čelnici Opštine Ulcinj moraju da prestanu sa praksom krčmljenja opštinske imovine, poručio je potpredsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore, Nikola Batrićević, i dodao da su prodajom dvije parcele u ulcinjskom naselju Pinješ na gubitku građan tog grada.

„Prodaja dvije parcele površine oko tri hiljade metara kvadratnih već se pokazala kao nepromišljen postupak čelnika Opštine i resornog Ministarstva, koje je dalo saglasnost za njihovu prodaju istih, jer trpe i grad i građani“, rekao je Batrićević.

On je kazao da su već vidljivi problemi stanara obližnjih zgrada i kuća, koji su te površine koristili kao sportsko igralište i parking prostor, koji su Ulcinju prijeko potrebni.

Batrićević tvrdi i da je polovina novca od prodatih parcela uplaćena Vladi za izmirenje duga Opštine Ulcinj, dok je druga polovina iskorištena za izmirenje zaostalih zarada zaposlenima u lokalnoj upravi.

„Tako grad od te prodaje nije dobio sredstva za dodatni razvoj“, naveo je Batrićević.

On je podsjetio da su iz Pozitivne ranije ukazivali na taj problem i protivili se krčmljenju opštinskog zemljišta.

„Predlagali smo da se zemljište da na dugoročni zakup investitoru i tako ostane u posjedu Opštine i njenih građana. Ovakvim neodgovornim postupkom 130 porodica je lišeno parking prostora i sportskog igrališta, a od prodaje nemaju nikakve koristi“, kazao je Batrićević.

On je poručio da se isti scenario sprema i na Maloj Plaži, na mjestu gdje je do skora bio market Roda.

„Za to je takođe dobijena saglasnost Ministarstva finansija za prodaju, što će takođe biti ekonomski pogubno i za grad i za građane Ulcinja“, upozorio je Batrićević i podsjetio da je opštinska imovina isključivo u posjedu građana Ulcinja.

Bonus video: