SAVJET STRANIH INVESTITORA

Unaprijediće uslove poslovanja u Crnoj Gori

Najvažnije teme na dnevnom redu današnjeg sastanka, kako je saopšteno, bile su izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Savjeta, kao i usvajanje finansijskog izvještaja
82 pregleda 0 komentar(a)
ivesticije ilustracija, Foto: Shutterstock
ivesticije ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.02.2019. 10:35h

Savjet stranih investitora dodatno će intenzivirati sve tekuće aktivnosti na unaprijeđenju uslova poslovanja u Crnoj Gori, kao i na privlačenju novih članova, ocijenjeno je na godišnjoj sjednici Skupštine te asocijacije.

 Najvažnije teme na dnevnom redu današnjeg sastanka, kako je saopšteno, bile su izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Savjeta, kao i usvajanje finansijskog izvještaja. 

 Za predsjednika Upravnog odbora Savjeta izabran je Miroslav Hiršl iz Societe Generale banke, a za njegove članove Nela Belević iz Uniqa osiguranja, Savo Đurović iz Adriatic Marinas, predstavnik Azmont Investments, Rashad Rasul i Giulio Moreno iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). 

 Na sastanku je, takođe, konstatovano da Savjet sada ima 28 članova, koji obezbjeđuju oko 7,5 hiljada radnih mjesta u Crnoj Gori, uz godišnji promet koji predstavlja oko 25 odsto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

 "Tempo rada Savjeta u narednoj godini biće veoma dinamičan, jer će se raditi na razvijanju i realizaciji velikog broja ideja", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas