Raičković izabran za predsjednika Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope

Za generalnog sekretara izabrana je izvršna direktorica Asocijacije menadžera Crne Gore, Anđela Radosavović
448 pregleda 2 komentar(a)
Budimir Raičković, Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore
Budimir Raičković, Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore
Ažurirano: 24.11.2018. 12:38h

Za predsjednika Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope (AMSEE) izabran je njen dosadašnji predsjednik Budimir Raičković.

Izbor Raičkovića, kome mandat traje tri godine, jednoglasno su podržale na izbornoj Skupštini u Zagrebu organizacije menadžera iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, koje su, pored crnogorske Asocijacije, osnivači AMSEE.

Skupština AMSEE-a donijela je i odluku o izboru članova predsjedništva u čiji sastav su, pored novoizabranog predsjednika, ušli Stanka Pejanović iz Srpske asocijacije menadžera (SAM), Esad Čolaković i Branimir Mulidža iz Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA), Maja Ristova i Zoran Vitanov Makedonske asocijacije menadžera (MAM) i Vladimir Subotić iz Asocijacije menadžera Bosne i Hercegovine (AMBIH).

Za generalnog sekretara izabrana je izvršna direktorica Asocijacije menadžera Crne Gore, Anđela Radosavović.

“U cilju snaženja zajedničke regionalne organizacije, donijeta je i odluka o formiranju Upravnog odbora u čiji sastav će ući najeminentniji predstavnici biznisa iz čitavog regiona, na predllog organizacija članica. Svaka organizacija članica će imati mogućnost da predloži po pet članova UO”, navodi se u saopštenju.

Iz AMM-a su kazali da izbor Raičkovića na čelnu funkciju i podrška svih organizacija osnivača, predstavlja veliko priznanje Asocijaciji menadžera Crne Gore, njenom rukovodstvu i članstvu za napore koje čine u povezivanju i jačanju poslovne saradnje na ovim prostorima.

Bonus video: