Đukanovićevom bratu zabranili da radi

Iza ovog posla nalazi se Milovan Maksimović, brat od ujaka premijera Mila Đukanovića. Uložena žalba, ali sajtovi još rade
254 pregleda 0 komentar(a)
e-gambling
e-gambling
Ažurirano: 12.10.2015. 13:34h

Inspekcija za igre na sreću izrekla je kompaniji E-Gambling Montenegro privremenu zabranu priređivanja igara na sreću preko interneta zbog utvrđenih nepravilnosti. Kompanija je uložila prigovor na zapisnik, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave za inspekcijske poslove ne precizirajući datum kada je mjera izrečena.

Kako su “Vijesti” juče provjerile, većina spornih sajtova koje je E-Gambling prodao ili izdao drugim i juče su radili. Osnivači ove kompanije su of-šor firme Royale Online Limited i Merig International INC.

“Vijesti” su ranije objavile da iza ovog posla stoji Milovan Maksimović, brat od ujaka premijera Mila Đukanovića, jer je on izvršni direktor Royale Online Limited sa Britanskih djevičanskih ostrva.

E-Gambling je u februaru ove godine od tadašnjeg direktora Uprave za igre na sreću Marka Ćulafića dobila mogućnost da na jednu licencu priređuje igre na sreću na 21 sajtu za ukupno 10.000 eura mjesečno. Ostali priređivači su do tada mogli na jednu licencu da otvore jedan sajt za koji bi plaćali 10.000 mjesečno.

Udruženje priređivača igara na sreću Montenegro bet je 5. avgusta Upravi za igre na sreću podnijela prijavu zbog ovoga ali i jer je otkrila da E-Gambling sam ili sa partnerima priređuje igre na sreću na još 23 sajta koji se ne nalaze na spisku iz ugovora za licencu. Montenegro bet je naveo da bi E-Gambling trebalo da plati mjesečno 440.000 eura, a ne 10.000. Inspekcija je 25. avgusta pokrenula provjeru E-Gamblinga.

E-Gambling na svom sajtu reklamira da prodaje licencirane sajtove za igre na sreću, ali se najmanje 20-ak sajtova ne nalazi na spisku ugovora o koncesiji. Sajtovi su registrovani na firme osnovane u Podgorici i na Cetinju. “Direktor” jedne od tih firmi je starica od 77 godina po zanimanju tkalja, koja je kazala da joj je snaja tražila dokumenta i da joj je dala ali da ne zna ništa o tom poslu. G.K.

Bonus video: