EPCG: U septembru potrošeno 24 odsto manje struje

Iz Elektroprivrede (EPCG) je saopšteno da se pad temperature odrazio na iznos septembarskih računa za električnu energiju za domaćinstva, čiji je prosjek ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, 30,66 eura
0 komentar(a)
EPCG, Foto: Luka Zeković
EPCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2015. 12:00h

Domaćinstva su u septembru potrošila 88,95 miliona kilovatsati (kWh) električne energije, što je 24 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju i četiri odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra prošle godine.

Iz Elektroprivrede (EPCG) je saopšteno da se pad temperature odrazio na iznos septembarskih računa za električnu energiju za domaćinstva, čiji je prosjek ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, 30,66 eura.

„Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22,7 eura, dok je najveća potrošnja očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 40 EUR i Kotoru sa prosječnom potrošnjom od 34 eura“, navode iz EPCG.

Račun vrijedan preko 150 EUR dobiće 0,7 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,1 odsto potrošača.

Septembarske račune, kako se dodaje, umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 45 odsto domaćunstava u Crnoj Gori, odnosno 158,06 hiljada kupaca.

Iz EPCG podsjećaju da su pokrenuli akciju Podijelimo teret 3, koja domaćinstvima koja imaju dug omogućava otplatu po izuzetno povoljnim uslovima, odnosno u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura tokom naredne dvije godine.

Bonus video: