URA organizuje skup u "Košuti": Ukazaće na malverzacije

Cetinje postalo grad mrtve privrede i prirode
1 komentar(a)
Košuta, Foto: Savo Prelević
Košuta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2015. 07:53h

Odbor Građanskog pokreta URA na Cetinju, kao grupa slobodomislećih Cetinjana, organizovaće u subotu u podne skup građana u hali nekadašnje fabrike obuće Košuta, kako bi ukazali na finansijske malverzacije, osiromašenje radnika i uništavanje cetinjske privrede.

Okupljanje, koji nosi naziv "Košutama i gorama", kako je saopšteno, treba da ukaže na to kako je od nekadašnjeg industrijskog centra sa jednom od najvećih stopa rasta i radničkom klasom od preko sedam hiljada radnika, Cetinje danas postalo grad mrtve privrede i prirode.

"Kao građanski pokret koji se profilisao kao neko ko će kompletan svoj rad posvetiti ukazivanju problema i nuđenju rješanja za izlazak iz socio-ekonomske krize, cetinjska URA će se truditi da zaštiti prava opljačkanog stanovništva prijestonice. Naš prevashodni zadatak biće otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje odliva stanovništva”, poručili su iz URA.

Izabrano mjesto okupljanja (uništene i razrušene hale nekadašnjeg simbola blagostanja) jeste, kako kažu, kontravladajućim partijama, koje svoj politički marketing, sredstvima crnogorskih građana, svode na zakupljivanje skupih hotelskih sala.

"U ambijentu gdje nema glamura i lažnog elitizma URA će se družiti sa ogoljenim proleterijatom i iznijeti građanima na vidjelo istinu zašto danas nemamo "centa" i kako smo opljačkani", rekli su predstavnici URA.

Oni pozivaju bivše radnike cetinjske privrede, nezadovoljne građane i antisistemske borce da dođu u subotu i urade nešto zbog čega će biti ponosni.

Bonus video: