AZMONT INVESTMENTS

Herceg Novi: Prvi One&Only hotel u Evropi biće spreman za sezonu 2018

Portonovi će se sastojati od One hotela sa 111 ključem, Henri Chenot Spa centrum na površini od 3,5 hiljada metara kvadratnih, marinom sa 220 vezova za superjahte, autentičnim radnjama i restoranima najviših standarda, dva plažna kluba, teniskog centra, kao i ukupno 273 rezidencije, kuće i vile
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2015. 14:32h

Zajednički rad i partnerstvo ključni su preduslovi za uspjeh i prvi život u Portonovom već u sezoni 2017, saopšteno je tokom posjete Vladinih zvaničnika gradilištu gdje su prve četiri zgrade već izgrađene.

Iz kompanije Azmont Investments je saopšteno da će prvi One&Only hotel u Evropi biti spreman za sezonu 2018, a priprema terena za izgradnju već je počela.

Portonovi su u srijedu posjetili Vladini zvaničnici kako bi im se predstavili do sada postignuti rezultati, trenutni status izgradnje kao i planovi visokoluksuzne destinacije koja će značajno doprinijeti razvoju Crne Gore.

Predstavnici Azmont Investments-a upoznali su, kako se dodaje, Vladine zvaničnike sa podatkom da je dosadašnja investicija više nego duplo uvećana u odnosu na planiranu.

“Shodno ugovoru o dugoročnom zakupu, planirana investicija za period od četiri godine, do naredne godine je 52 miliona eura, odnosno za period od osam godina, do 2020. godine je 258 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Ukupna investicija u kompleks Portonovi, kako se dodaje, od dolaska u septembru 2013. godine dostigla je 127 miliona eura čime je uvećana više nego dva puta za planirani period.

Tokom posjete je saopšteno da je Portonovi mnogo više od investicije i građevinskog projekta.

Ministri finansija, Radoje Žugić, održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, saobraćaja Ivan Brajović, zdravlja Budimir Šegrt, kao i gradonačelnik Herceg Novog, Nataša Jaćimović, iskazali su zadovoljstvo zbog vidnog napretka izgradnje na gradilištu kao i planova koji su predstavljeni na sastanku.

“Aktivno učešće visokih Vladinih predstavnika i gostiju iz ministarstava kao i Zavoda za zapošljavanje, ali i savjetnika u diplomatskoj misiji Azerbejdžana u Crnoj Gori, Seyran Mirzazadeh, dokaz su uzajamnog poštovanja i posvećenosti u promociji Crne Gore kao visokoluksuzne destinacije”, rekli su iz Azmont Investments-a.

Zajedno sa svojim partnerima, Azmont Investments radi na stvaranju luksuznog rizorta po svjetskim standardima na površini od 26 hektara, a koji će biti uspješno integrisan u okolnu zajednicu istovremeno postavljajući nove standarde za luksuzne destinacije.

Portonovi će se sastojati od One&Only hotela sa 111 ključem, Henri Chenot Spa centrum na površini od 3,5 hiljada metara kvadratnih, marinom sa 220 vezova za superjahte, autentičnim radnjama i restoranima najviših standarda, dva plažna kluba, teniskog centra, kao i ukupno 273 rezidencije, kuće i vile.

Galerija

Preporučujemo za Vas