Uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Microsofta

Akcije Microsofta su u posljednjih nedjelju dana porasle 2.45% a u posljednjih četiri nedjelje 9.32%
0 komentar(a)
Microsoft, Foto: FXlider
Microsoft, Foto: FXlider
Ažurirano: 08.10.2015. 07:38h

Akcije Microsofta su u posljednjih nedjelju dana porasle 2.45% a u posljednjih četiri nedjelje 9.32%. U toku prethodne nedjelje nadmašile su svojim rastom i rast indeksa S&P500 za 2.65%.

Iskoristite priliku i uzmite 50 eura za trgovanje cijenom akcija Microsoft-a na svjetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje ovdje.

Windows 10 je objavljen 29. jula i pored velikih očekivanja njegovo pojavljivanje nije imalo značajniji uticaj na cijene akcija Microsofta. U periodu između 20-24. avgusta cijena je čak pala sa 46 na 39 dolara, što je kasnije nadoknađeno. Prema procjenama ekonomista, Windows 10 trenutno obuhvata nešto iznad 5% ukupnog tržišta PC operativnih sistema, što je više nego duplo manje od procenta koji pokriva Windows 8.1.

’Microsoft je još uvijek u igri kada su u pitanju pametni telefoni i oktobarski događaj će ojačati ambicije na ovom polju. Najavljeni su novi modeli, verzija sa manjim displejem veličine između iPhone 6S i 6S Plus i 950 XL Lumnia sa znatno većim displejem’, kažu u FXLider-u.

Drugi proizvod koji će Microsoft predstaviti je unaprijeđen Surface Pro 4. Apple je nedavno objavio svoj iPadPro, tako da se od novog SurfacePro-a očekuje da u mnogome nadmaši prodaju prethodne verzije. Ovo su samo neki od noviteta koji će danas biti predstavljeni.

Pored toga, Microsoft je najavio i promjenu u finansijskoj strukturi što nagovještava velike promjene u samoj kompaniji. U međuvremenu rat patenata koji traje na tržištu pametnih telefona već nekoliko godina približio se razrješenju. Google i Microsoft potpisali su sporazum za oko 20 patenata. Uslovi dogovora nisu još uvijek poznati javnosti ali se pretpostavlja da je dogovor sličan onom iz prošle godine između Google-a i Apple-a.

’Cijene akcija Microsofta trenutno se kreću oko 44.50 dolara, međutim uz unaprjeđenje proizvoda koje se najavljuje očekuje se da cijena akcija uskoro poraste prema nekim procjenama i do 50 dolara. Merrill Lynch je nedavno unaprijedila rejting akcija Microsoft-a sa ispod prosječnog na neutralni, uz očekivan rast cijene do 46 dolara. Sa druge strane Market Watch je postavio očekivanu vrijednost na 50.44 dolara po akciji’, navode iz FXLider-a.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

tavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Preporučujemo za Vas