Pejović dobio još jedan spor sa En plus grupe

Presudu je donijela sudija Dijana Raičković koja je prethodno odbila zahtjev advokata En plusa, Nemanje Ilića da se odobri ekonomsko finansijsko vještačenje tokom kojeg bi bilo utvrđeno koliko je novca Uniprom prihodovao tokom trajanja Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji
293 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.10.2015. 08:49h

Privredni sud odbio je tužbeni zahtjev En plus grupe Olega Daripaske da se poništi Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, sa aneksom, koji je sa Kombinatom aluminijuma u drugoj polovini prošle godine zaključila firma Uniprom, biznismena Veselina Pejovića.

Presudu je donijela sudija Dijana Raičković koja je prethodno odbila zahtjev advokata En plusa, Nemanje Ilića da se odobri ekonomsko finansijsko vještačenje tokom kojeg bi bilo utvrđeno koliko je novca Uniprom prihodovao tokom trajanja Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji.

Stečajna uprava se, tokom ovog sudskog postupka, branila da je aneks ugovora u septembru 2014. morao biti zaključen sa Unipromom kako ne bi došlo do havarijskog zaustavljanja proizvodnje aluminijuma i kako bi se sačuvala imovina povjerilaca KAP-a.

Deripaskine kompanije rukovodile su KAP-om od privatizacije krajem 2005. godine do pokretanja stečaja, na zahtjev Ministarstva finansija, 8. jula 2013. godine. Uniprom je rukovodio KAP-om, za svoj račun, po osnovu Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji od 19. jula 2014. godine.

Pejović se 10. avgusta ove godine javno pohvalio da je platio posljednju ratu za kupovinu imovine KAP-a u iznosu od 13,98 miliona eura.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić objelodanio je nedavno da se taj novac nalazi zapravo i dalje u Zapad banci, na prelaznom računu, i da stečajnoj upravi KAP-a nije ni dostupan sve dok nakon konačnog preuzimanja imovine, Uniprom ne da još jednu saglasnost.

Prema kupoprodajnom ugovoru i dva prateća aneksa, Uniprom je ukupno 28 miliona eura za imovinu KAP-a trebalo da isplati najkasnije do 10. septembra ove godine.

Bonus video: