Jasavić: Ministarstvo rada da pomogne penzionerima

"Kako penzioneri Rožaja spadaju u najsiromašnije stanovništvo u Crnoj Gori, ovim putem apelujemo na Ministarstvo rada i socijalnog staranja da iznađe način i pomogne starima jer briga o ljudima koji su završili svoj radni vijek treba da bude stalna", navela je Jasavić
85 pregleda 0 komentar(a)
Azra Jasavić, Rožaje penzioneri, Foto: Pozitivna Crna Gora
Azra Jasavić, Rožaje penzioneri, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 01.10.2015. 14:24h

Pozitivna Crna Gora apelovala je na Ministarstvo rada i socijalnog staranja da nađe način i pomogne penzionerima, jer briga o ljudima koji su završili svoj radni vijek treba da bude stalna.

Poslanica Pozitivne, Azra Jasavić, kazala je da je ta partija povodom međunarodnog dana starijih osoba pod sloganom "I oni su dio naše budućnosti", organizovala druženje sa penzionerima u Rožajama.

"Penzioneri uglavnom imaju niska primanja koja su nedovoljna za obezbjeđivanje osnovne egzistencije, uz to uglavnom imaju nezaposlene članove porodice", rekla je Jasavić.

Prema njenim riječima, trenutno najveći problemi penzionera su obezbjeđivanje ogrijeva za predstojeću zimu, zimnica i plaćanje računa.

"Kako penzioneri Rožaja spadaju u najsiromašnije stanovništvo u Crnoj Gori, ovim putem apelujemo na Ministarstvo rada i socijalnog staranja da iznađe način i pomogne starima jer briga o ljudima koji su završili svoj radni vijek treba da bude stalna", navela je Jasavić.

Pored Rožaja, Pozitivna Crna Gora je danas povodom 1. oktobra - Međunarodnog dana starijih osoba, organizovala višesatno druženje i u Podgorici, Baru, Cetinju, Kotoru i Andrijevici.

Bonus video: