Trgujte cenom akcija Apple-a i zaradite na svetskoj berzi sa ovih besplatnih 50 eura

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970
4 komentar(a)
fx lider
fx lider
Ažurirano: 01.10.2015. 07:36h

FXLider, specijalno čitaocima „Vijesti“ daje 50 eura namijenjenih za trgovanje cijenom akcija Apple-a i drugih velikih kompanija na svjetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i kada cijene akcija rastu ali i kada cijene akcija padaju.

Prijavite se ovdje i počnite da trgujete sa besplatnih 50 evra na svjetskoj berzi.

Tokom septembra vrednost akcija kompanije Apple porasla je 5.33%. Sa samo 19 dolara ispod rekordno visoke vrijednosti, akcije Apple-a i dalje deluju primamljivo.

’Tokom prošlog kvartala prodaja iPhone-a je porasla preko 75%. Jedan od faktora koji još uvek pritiska cijenu akcija je zabrinutost da se potencijal rasta prodaje iPhone-a u Kini smanjuje. Nakon velikih previranja na finansijskom tržištu u ovoj zemlji i odluke Narodne banke Kine da devalvira juan, prema najnovijim podacima koje je objavio Apple, iPhone je uspio da ostane hit u Kini’, kažu u FXLider-u.

Prošle godine Kina je (i pored toga što je najveće tržište pametnih telefona u svetu) bila primjetno odsutna sa liste zemalja u kojima je primarno bio lansiran iPhone. Na izlazak na kinesko tržište čekalo se više od mjesec dana nakon što je prodaja pokrenuta u SAD-u. Ipak ove godine Apple će omogućiti da najnoviji model iPhone-a bude u isto vrijeme u prodavnicama i u Kini i u SAD-u.

’Kina je postala veoma važno tržište za Apple. Posljednjih nekoliko godina na zrelim tržištima kao što su SAD i delovi Evrope, rast kompanije je usporen zbog zasićenosti. Kina, međutim, i dalje ostaje ogromno neiskorišćeno tržište na kome postoji mnogo onih koji još nisu kupili svoj prvi pametni telefon’, navode u FXLider-u.

Apple je već postavio temelje potencijalno ogromnoj prodaji u Kini sa prihodom koji se stabilno uvećava. Pred kraj 2013. godine postignut je veoma važan dogovor o prodaji iPhone-a putem China Mobile-a, koja je po tržišnoj kapitalizaciji najveća telekomunikaciona kompanija na svijetu.

U međuvremenu Federalni apelacioni sud u SAD-u presudio je u korist Apple-a u sporu sa Samsungom. Ovom presudom južnokorejskoj kompaniji je zabranjeno da koristi određene funkcije telefona koje krše zakon o patentima.

Prijavite se ovde i počnite da trgujete cijenom akcija Apple-a sa besplatnih 50 eura

’Posmatrajući cijenu akcija, primjećuje se da ona ne samo da je viša u odnosu na prije godinu dana, nego je jasno nadmašila i rast S&P500 indeksa u istom periodu. I ako su postojali i drugi faktori, najveću zaslugu za rast cijena akcija imala je naravno zarada. Zarada po akciji u posljednjem kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine porasla za 44.5%, tako da se pozitivan trend nastavio već drugu godinu za redom’, kažu u FXLider-u.

Kada je u pitanju buduće kretanje cijene akcija, mora se napomenuti da i najjače akcije mogu da ostvare pad u situacijama kada je kretanje tržišta silazno. Ipak, u bilo kom drugom okruženju vjerovatnoća rasta je na strani akcija Apple-a i pored snažnog rasta koji je posljednjih godina već ostvaren.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izneseni u tekstu ne odražaju stavove redakcije "Vijesti".

Bonus video: