Ministarstvo ekonomije kreiralo sajt: Promocija biznis zona i podsticaji za ulaganje

Iz Ministarstva su dodali da sajt sadrži i podatke o registraciji preduzeća, gdje je na jednostavan način pojašnjena procedura za osnivanje preduzeća u Crnoj Gori
105 pregleda 0 komentar(a)
Biznis zona, Foto: Screenshot
Biznis zona, Foto: Screenshot
Ažurirano: 30.09.2015. 13:10h

U sklopu Programa jačanja kapaciteta lokalnih samouprava u cilju uspostavljanja i upravljanja biznis zonama, kreiran je veb sajt www.bizniszona.me, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Program sprovodi Ministarstvo sa kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.

“Sajt će postojećim i potencijalnim investitorima, pored promocije biznis zona, omogućiti da brže i lakše dođu do svih neophodnih informacija vezanih za projekat koji vodi Ministarstvo ekonomije”, navodi se u saopštenja.

Sajt sadrži promotivne materijale o biznis zonama u Crnoj Gori sa svim podsticajima za ulaganje u svakoj od njih.

Takođe, zainteresovani na sajtu mogu naći na jednom mjestu informacije o investicionom ambijentu u Crnoj Gori, poreskom sistemu, dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava invetsitorima, zatim o programu podsticaja razvoja biznisa, subvencijama za zapošljavanje, poreskim olakšicama, trgovinskim sporazumima, programima Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

Iz Ministarstva su dodali da sajt sadrži i podatke o registraciji preduzeća, gdje je na jednostavan način pojašnjena procedura za osnivanje preduzeća u Crnoj Gori.

Na sajtu je postavljen i zakonodavni okvir gdje se može naći Uredba o podsticaju investicija, Carisnki zakon, kao i zakoni o koncesijama, privrednim društvima, stranim investicijama, porezu na nepokretnost.

Direkcija za investicije u Ministarstvu ekonomije će, kako je saopšteno, redovno ažurirati sajt, kako bi postao mjesto na kome zainteresovani invetsitori imaju tačnu i pravovremenu informaciju.

Bonus video: