Miličković prijavio Lidiju Vukčević

Akcionari EPCG su nezadovoljni što Vukčević nije procesuirala njihovu prijavu protiv Prve banke Crne Gore i protiv italijanske kompanije A2A koja je u septembru 2009. dokapitalizovala EPCG i čudnim transakcijama na tržištu kapitala, dokupila akcije manjinskih akcionara uz nepristojno visoku brokersku proviziju
6 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Vasilije Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.09.2015. 15:28h

Predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Elektroprivrede Vasilije Miličković podnio je Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću krivičnu prijavu protiv Lidije Vukčević, specijalnog državnog tužioca, koju sumnjiči zbog “krivičnog dela Umišljaj iz čl.15, Zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 i Nesavjestan rad u službi iz čl. 417 Krivičnog zakonika Crne Gore“.

Akcionari EPCG su nezadovoljni što Vukčević nije procesuirala njihovu prijavu protiv Prve banke Crne Gore i protiv italijanske kompanije A2A koja je u septembru 2009. dokapitalizovala EPCG i čudnim transakcijama na tržištu kapitala, dokupila akcije manjinskih akcionara uz nepristojno visoku brokersku proviziju. Tužiteljka Vukčević je prijavu protiv Prve banke Crne Gore zbog navodno lažne potvrde o uplati 109 miliona eura odbacila prošle godine.

„Gospodine Stankoviću, tražim od Vas da Vi i gospodin Katnić pod hitno procesuirate ovu krivičnu prijavu, saslušate okrivljenu Lidiju Vukčević i pokrenete istražni postupak kako bi se kaznila po zakonu jer je svojim radnjama doprinjela da se pljačkaši u visini 504.936,94 eura zaštite od krivičnog gonjenja ta da se mi mali akcionari EPCG ne obeštetimo za gornji iznos“, naveo je Miličković u prijavi.

On je napomenuo dalje da je svjestan težine ove krivične prijave, i svoje odgovornosti za napisanu i izgovorenu riječ, zato i insistira da u najkraćem mogućem roku da se otvori izviđaj i njega kao najodgovornijeg za podnošenje prijave VDT sasluša i suoči sa specijalnom tužiteljkom.

„Nepreduzimanjem tužilačke istrage po osnovu ove prijave i tzv. Obnovljene krivične prijave protivu A2A i Prve banke, koju smo danas ponovo zaveli, izvršili bi ste puč na pravni poredak Crne Gore. Sigurni smo da kod Vas imamo puno razumjevanje što ćemo ovu krivičnu prijavu učiniti otvorenom i javnom, kao i što ćemo obavjestiti jednim primjerkom i šefa Kancelarije EU u Podgorici M. Drobniča“, istakao je Miličković u prijavi.

Bonus video: