Đukanović: Rudnik uglja Pljevlja jedan je od ključnih razvojnih stubova Crne Gore

On je, kako se navodi u saopštenju Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, rekao da je ekonomska politika koju vodi Vlada u značajnoj mjeri fokusirana na oblasti u kojima je Rudnik jedan od ključnih razvojnih stubova
126 pregleda 11 komentar(a)
Milo Đukanović Capital Plaza, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović Capital Plaza, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.09.2015. 12:50h

Rudnik uglja Pljevlja jedan je od ključnih razvojnih stubova u razvoju energetskog i industrijskog sektora u savremenoj Crnoj Gori, na šta je ekonomska politika Vlade u značajnoj mjeri fokusirana, saopštio je premijer Milo Đukanović.

On je povodom Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja Pljevlja, uputio čestitku predsjedniku Odbora direktora tog preduzeća, Vladanu Dubljeviću, izvršnom direktoru, Slavoljubu Popadiću, zaposlenim, kao i svim rudarima u Crnoj Gori.

„Uvjeren sam da menadžment Rudnika, kao i svi zaposleni, ovaj značajan datum obilježavaju sa osjećajem zadovoljstva zbog njegovog višedecenijskog doprinosa razvoju Pljevalja, kao i privrednom i ukupnom napretku Crne Gore, ali i odgovornosti za vođenje, poslovanje i ulogu vaše kompanije u razvoju energetskog sektora i industrijske proizvodnje u savremenoj Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

On je, kako se navodi u saopštenju Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, rekao da je ekonomska politika koju vodi Vlada u značajnoj mjeri fokusirana na oblasti u kojima je Rudnik jedan od ključnih razvojnih stubova.

„U sinergiji s drugim privrednim subjektima i projektima od kapitalnog značaja za budući razvoj zemlje, vjerujem da će Rudnik u susret članstvu Crne Gore u NATO i EU spremno dočekati čvršće povezivanje sa energetskim sistemima regiona i Evrope. Siguran sam da će u susret tome vaš kolektiv nastaviti da daje zapažen doprinos progresu koji naša zemlja ostvaruje u integracionim procesima, u kojima je lider u regionu“, kazao je Đukanović.

On je poželio nove uspjehe u daljem radu zaposlenima u Rudniku uglja, kao i svim rudarima u Crnoj Gori, u dobroj vjeri za blisko bolje dane za Rudnik, Pljevlja i Crnu Goru.

Bonus video: