Jubilej Budvanske rivijere i francuskog Prodintoura: Decenija uspješne saradnje

Izvršna direktorka Budvanske rivijere Katarina Kažanegra podsjetila je da se prvi koraci ka uspostavljanju poslovne saradnje sa agencijom Prodintour vezuju se za potpisivanje Ugovora u novembru 2005
190 pregleda 0 komentar(a)
Prodintour, Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Prodintour, Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.09.2015. 12:27h

Hotelska grupa Budvanska rivijera obilježila je jubilej, 10 godina saradnje sa renomiranim francuskim touroperatorom Prodintour, posredstvom kojeg godinama unazad u petrovačkom hotelu Palas ljetuju gosti sa zapadnoevropskog tržišta.

Izvršna direktorka Budvanske rivijere Katarina Kažanegra podsjetila je da se prvi koraci ka uspostavljanju poslovne saradnje sa agencijom Prodintour vezuju se za potpisivanje Ugovora u novembru 2005.

"Od tada se hotel Palas nalazi u sistemu Klub hotela i programa "Sole 3000", kao jedan od mnogobrojnih hotela koje agencija Prodintour ima u svojoj paleti ponude na više od deset destinacija na Mediteranu. I te 2005. je hotel Palas kao objekat sa tri zvjezdice bio vrlo atraktivan za tržište Francuske, sa kojeg u to vrijeme nije bilo posebnog interesovanja za turistički proizvod Crne Gore. Tokom godina koje su uslijedile obnvaljala se saradnja i što je najvažnije povećavao se broj gostiju koji je posjećivao Petrovac i hotel Palas. Tokom prethodne decenije Palas je u prosjeku godišnje bio domaćin za oko 3.500 turista agencije Prodintour, koji su kroz sedmodnevne ili četrnaestodnevne aranžmane ostvarili preko 370.000 noćenja", kazala je Kažanegra

Prema njenim riječima njegovanje i razvijanje ovog poslovnog aranžmana najbolje se oslikava u činjenici da je uz uvažavanje potreba gostiju sa francuskog tržišta i istovremenog nastojanja da se unaprijedi kvalitet usluge u Palasu, hotel sa tadašnje tri, danas nakon cjelovite adaptacije i usvajanja novih trendova u turizmu, ima četiri plus zvjezdice.

"U sezoni 2015 evidentno je povećanje interesovanja za Crnu Goru kao destinaciju sa tržišta Francuske. U hotelskoj Grupi je za prvih osam mjeseci ostvareno povećanje prometa sa tog emitivnog tržišta za 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Obostrano zadovoljstvo ovim aranžmanom ogleda se kroz usklađenost ponude hotela sa potrebama tražnje tog tržišta, te brojnim nagradama kojima je hotel okićen kao jedan od najboljih klub hotela u konkurenciji na Mediteranu. Sa agencijom Prodintour potpisan je ugovor za sezonu 2016., prodaja aranžmana je u toku, a prvi dolazak će biti raniji nego prethodnih godina i to 15. aprila“, kazala je Kažanegra i dodala da u hotelu Palas ovih dana, gotovo da nema slobodnih smještajnih jedinica, a kompanija je trenutno domaćin za 2.118 gostiju.

Da je saradnja sa Budvanskom rivijerom zaista odlična potvrdio je predstavnik agencije Prodintour Emanuel Martin, kao i predstavnica agencije Adria DMC koja je i Lidija Kalođera domicilni agent agencije Prodintour.

Bonus video: