Konatar: Ako bude političke i ljudske volje sva djeca će primati dječiji dodatak

„Očekujemo da poslanici u Skupštini Crne Gore usvoje Predlog zakona i time približe Crnu Goru naprednim i socijalno odgovornim državama koje vode računa i pokazuju solidarnost sa djecom i roditeljima“, rekao je Konatar
4 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.09.2015. 11:48h

Obaveza svih je da podrže akciju grupe građana Alternativa i nevladinih organizacija (NVO) sa sjevera Crne Gore, kojom se želi omogućiti isplata dječjeg dodatka djeci čiji su roditelji nezaposleni, poručeno je iz Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA).

Građanski pokret URA, kako je saopštio koordinator odbora za socijalnu politiku Miloš Konatar, podržava svaku inicijativu čiji je cilj stvaranje boljih uslova za odrastanje i život djece, kao i položaj roditelja u Crnoj Gori.

„Obaveza svih nas je da podržimo akciju grupe građana Alternativa i grupe NVO sa sjevera Crne Gore kojom se želi omogućiti isplata dječjeg dodatka djeci čiji su roditelji nezaposleni“, naveo je Konatar, u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Iz URE su pozvali njihove članove i građane da se pridruže akciji i potpišu peticiju za vraćanje dječjeg dodatka. „URA se zalaže za solidarnost sa djecom i roditeljima, povećanje nataliteta, a borba za pravedno i socijalno odgovorno društvo je borba svih nas“.

„URA je već ranije predložila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koje će omogućiti da sva djeca u Crnoj Gori opet primaju dječji dodatak, a da ona djeca koja su u stanju materijalnih i posebnih potreba primaju veće naknade nego do sada. Usvajanjem ovih predloga praktično će biti ostvaren i cilj grupe građana Alternativa i grupe NVO sa sjevera Crne Gore“, kazao je Konatar.

Kako je rekao, kolege iz Alternative i grupe NVO su svojom akcijom pokazali apsolutnu opravdanost i potrebu za Predlogom izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, i vraćanje dječjeg dodatka za svu djecu u Crnoj Gori, koji je Građanski pokret URA podnio Skupštini Crne Gore.

„URA je da oko ovog pitanja političke i druge razlike, ne zaboravimo, ali ostavimo po strani zbog budućnosti Crne Gore. Ohrabrujuća je vijest da je Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, dao podršku Predlogu zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je inicirao Građanski pokret URA“, saopštio je Konatar.

Prema njegovim riječima, ako bude političke i ljudske volje sva djeca će primati dječji dodatak. „Ostao je još samo jedan korak i sada je odgovornost na poslanicima Skupštine Crne Gore koji će na sjednici odlučivati o Predlogu zakona“.

„Očekujemo da poslanici u Skupštini Crne Gore usvoje Predlog zakona i time približe Crnu Goru naprednim i socijalno odgovornim državama koje vode računa i pokazuju solidarnost sa djecom i roditeljima“, rekao je Konatar.

Kako je kazao, djeca u Crnoj Gori zaslužuju da svi poslanici oko ovog pitanja pokažu jedinstvo.

„I želja Građanskog pokreta URA je da Predlog zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti bude jednoglasno usvojen u Skupštini“, zaključio je Konatar.

Bonus video: