Tivat prvi grad u Crnoj Gori koji dobija Poslovni klub

Opština Tivat i AMM prije šest mjeseci potpisale su protokol o saradnji, kojim se, između ostaloga, predviđa i osnivanje lokalnog Poslovnog kluba
2 komentar(a)
sastanak Tivat AMM, Foto: Siniša Luković
sastanak Tivat AMM, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.09.2015. 13:06h

Tivat će biti prvi grad u Crnoj Gori koji će dobiti lokalni Poslovni klub- saopšteno je danas iz Opštine Tivat nakon sastanka gradonačelnika Ivana Novosela, glavnog menadžera Opštine Zorana Petranovića, Novoselovog savjetnika za međunarodne odnose I ekonomski razvoj Petra Vujovića i predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) Budimira Raičkovića.

Opština Tivat i AMM prije šest mjeseci potpisale su protokol o saradnji, kojim se, između ostaloga, predviđa i osnivanje lokalnog Poslovnog kluba. Danas je dogovoreno da ta biznis-asocijacija u Tivtu bude formirana do kraja godine, čime će najmanji bokeljski grad postati prvi u Crnoj Gori dobije svojevrsnu lokalnu Privrednu komoru sastavljenu od istaknutih privrednika i ljudi od struke i znanja iz raznih oblasti.

“Zaista smatram da su stvoreni svi preduslovi da prvi poslovni klub u saradnji između AMM i lokalne samouprave, bude upravo u Tivtu. Dobar poslovni ambijent, prisustvo renomiranih stranih investitora od kojih su neki i naši članovi, kao i uspješni lokalni privrednici, zaslužili su da im obezbjedimo odgovarujuću logistiku ali i mjesto na kome će se moći okupljati i razmjenjivati svoje poslovne ideje od ličnog ali i opšte društvenog interesa"-kazao je Raičković.

Prema njegovim riječima, lokalni Poslovni klub će se koncentrisati na zajednički rad njegovih članova na unapređenju kvaliteta menadžmenta u javnim preduzećima i organima lokalne uprave, edukaciju menadžera i privrednika iz oblasti ekonomije i menadžmenta kroz organizaciju stručnih rasprava, okruglih stolova, foruma, konferencija i sličnog, te pripremu zajedničkih projekata i apliciranje kod donatora.

Raičković je kazao da je Tivat i jedan od mogućih domaćina sjednice Izvršnog komiteta evropske konfederacije menadžera (CEC) koja će se, po svoj prilici, održati polovinom sledeće godine u Crnoj Gori.

Bonus video: